Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Dünya Üçüncüsü Oldu!
banner229

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Mühendislik Fakültesi “EcoEnergy Takımı” Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) tarafından düzenlenen “YES Challenge” proje yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak Dünya 3’üncülüğü derecesi aldı.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Muhammed Raşit Atelge ve Doç. Dr. Mustafa Kaya danışmanlığında Mühendislik Fakültesi;  Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölüm öğrencilerinin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş olan “EcoEnergy Takımı”, Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) tarafından düzenlenen “YES Challenge” proje yarışmasında büyük bir başarıya imza atarak Dünya 3’üncülüğü derecesi aldı.

YES Challenge, genç girişimcilerin sosyal ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmeleri ve bunları hayata geçirmeleri amacıyla Dünya genelinde düzenlenen prestijli yarışmalardandır. 2023 yılı için ana tema "yemek ve palm yağı endüstrisi atıklarının yeşil enerjiye dönüştürülmesi" olarak belirlenmiştir.

“EcoEnergy Takımı”, Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Muhammed Hasan, Takva Restenavi, Mohammad Aboısha, Judi Kurdi ve Silham Jamous ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktorasını yapmakta olan Derya  Ömerosmanoğlu adlı öğrencilerinden oluşmaktadır.

Önerilen projede, yemekhaneden toplanan gıda atıklarını yeşil enerjiye dönüştüren benzersiz bir yöntem geliştirilerek enerji depolama malzemesi olarak kullanılmış ve bu sayede yeni bir tip güneş pili tasarlanmasına zemin hazırlanmıştır.

EcoEnergy takımının bu başarısını tebrik etmek üzere Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Mühendislik Fakültesi akademisyen ve öğrencilerimizi makamında ağırladı.

Bu bağlamda Siirt Üniversitesi RektörüProf. Dr. Nihat Şındak, “Üniversitemizin elde etmiş olduğu Dünya 3’üncülüğü Türkiye’deki genç beyinlerin yenilikçi ruhunu ve girişimci potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu projenin, çevre ve güneş enerjisi sektöründe önemli bir etki yaratması ve gelecekteki enerji dönüşümünü şekillendirmesi beklenmektedir.

Bu tür projenin Siirt Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilmiş olması, bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Bu üstün başarılarından dolayı hem öğretim üyelerimizi hem de öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.