Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Araştırma Alanında Türkiye’de 12. Oldu
banner229

SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformunun yaptığı 2023 yılı dünya üniversiteleri sıralamasında Siirt Üniversitesi araştırma alanında Türkiye’de 12’nci sırada yer aldı.

Yükseköğretim ve araştırma kurumlarını araştırma performansı, inovasyon çıktıları ve toplumsal etki olmak üzere 3 ana gösterge grubu üzerinden değerlendiren SCIMAGO 2023 sıralaması açıklandı.

Türkiye’deki 134 üniversitenin yer aldığı sıralamada Siirt Üniversitesi oldukça önemli bir başarıya daha imza atarak Türkiye’de araştırma alanında en iyi 12. Ve genel ortalamada da Türkiye’de 33. üniversite oldu.

Siirt Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında ise 33. sırada yerleşme başarısını göstermesinin yanı sıra,  Alan bazlı sıralamasının da yapıldığı araştırmada Siirt Üniversitesi; Mühendislik alanında 1. Matematik alanında Türkiye’de 4., Ziraat Fakültesi Toprak bitkileri alanında Türkiye’de 8., Kimya alanında Türkiye’de 24. sırada yer aldı.

Ayrıca Siirt Üniversitesi açıklanan listede 2006 sonrası kurulan tüm üniversiteleri geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak sıralamayla ilgili açıklama yaparak ulusal ve uluslararası alanda gösterilen başarılarda öğretim elemanlarının çok büyük katkıları olduğunu belirterek emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Siirt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Siirt Üniversitesi’nin bir araştırma üniversitesi olduğunu, ihtisas üniversitesi ünvanın hakkını verdiğini ve tüm alanlara akademisyenlerimiz ve genç araştırmacılarımız için gerekli desteklerin sürekli olarak sağlandığını ifade ettiler. Ayrıca üniversitemizin kazanmış olduğu bu başarı ivmesinin hiç durmadan devam edeceğine inandığını söyledi. 

Siirt Üniversitesiyle ile ilgili SCImago Institutions Rankings (SIR) tarafından yapılan çalışmaya ilişkin detaylara aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

https://www.scimagoir.com/institution.php?idp=90184


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.