Bu haber kez okundu.

Siirt TSO’da İnşaat Sektörünün Sorunları Tartışıldı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen bir toplantıda inşaat sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından odanın konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, toplantıda yaptığı konuşmada dile getirilecek sorunların çözümü konusunda yasal olarak yaptırım güçlerinin bulunmadığını, ancak bu sorunları yetkililerle bire bir görüşerek ve rapor düzenleyerek çözümlerine katkıda bulunmaya çalışacaklarını söyledi.

İnşaat sektörünün pandemi döneminde ciddi yaralar aldığını ifade eden Siirt TSO Başkan Vekili Çalapkulu, “Malumunuz tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de 11 Mart 2020 tarihinde ilk kez görülmeye başlayan ve halen devam eden salgın, ekonomimizin can damarı olan birçok sektörü olumsuz etkilemiştir.

Bu sektörlerden biri de inşaat sektörü. Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve istihdam gücü ile yaklaşık 250 sektörü harekete geçiren stratejik bir sektör olan inşaat sektörünün önemli sorunları var. Başta demir ve çimento fiyatları olmak üzere temel inşaat malzemelerinde yaşanan olağanüstü fiyat artışları sektörün en önemli sorunu olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirket yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Çalapkulu, hepsini not alarak ilgili birimlere aktaracaklarını söyledi.

Bu sebeple yaşadığınız tüm sıkıntıların farkındayız ve takipçisiyiz. 4.Meslek Grubumuz tarafından konuşulan konuları ve sizlerin bizlere ilettiği sorunları hazırladığımız dosyalarla çatı kuruluşumuz olan TOBB'a iletiyoruz. Hazırlanan raporlar ilgili bakanlıklara iletiliyor. Sektörel sıkıntılarınızın kısa sürede sona ermesini ve sizlerin de rahat bir nefes almasını umut ediyoruz” dedi.

Toplantıya Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan, TOBB Siirt Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meltem Gelgen, Oda Yönetim  Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri ve 4.meslek grubu üyeleri katıldı.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.