Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu,"Siirt'e Tarifeli Uçak Düzenlensin"
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu,  Siirt’e tarifeli uçak seferlerinin acilen düzenlenmesini istedi.

Siirt havaalanımızda uçuşların olmayışı hükümetimizin uygulamaya koyduğu cazibe merkezleri programı için olumsuz bir durum oluşturacağını belirten Kuzu, Siirt Havalimanına tarifeli uçak seferleri düzenlenmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimleri başlattığını belirtti.

Bora Jet firmasının bütün seferlerini durdurmasının ardından Siirt Havalimanında tarifeli uçak seferlerinin de sona erdiğini belirten Kuzu, bu durumun vatandaşların, yatırımcılarımızın zorluk çektiklerini ve mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Siirt’in yolcu potansiyeli açısından çok iyi durumda olduğunu ve geçmiş yıllarda buradan yapılan seferlerde doluluk oranının memnuniyet verici bir düzeyde olduğunu hatırlatan Kuzu “Bora Jet firmasının bütün seferlerini durdurmasının ardından Siirt Havalimanında tarifeli uçak seferleri de sona erdi. Bu durumda Siirtli hemşerilerimizin Batman, Diyarbakır veya bölgemizdeki diğer bir havalimanına yönelmelerine yol açıyor. Hemşerilerimiz maddi ve manevi açılardan bu zorlukları çekerken öte yandan Siirt Havalimanı faal bir durumda olmasına rağmen atıl duruma düşüyor.

İlimizden özellikle İstanbul ve Ankara yönüne önceden yapılan yapılacak seferlerde yolcu potansiyeli çok iyi durumdaydı. Nitekim yıllardan beri çeşitli firmalar tarafından bu iki şehrimize yönelik olarak gerçekleştirilen karşılıklı seferlerde yolcu potansiyeli açısından bir sorun yaşanmadı. Bu durumları göz önünde bulundurarak yetkililerden ilimiz havalimanına tekrar tarifeli uçak seferleri konmasını istiyoruz.” dedi.

Hükümetin uygulamaya koyduğu cazibe merkezleri programı kapsamında Siirt’e yatırım yapmak için 100’e yakın kişinin müracaatının bulunduğunu hatırlatan Oda Başkanı Kuzu şöyle dedi: ”Cazibe merkezleri programından çok umutluyuz. İlimiz gibi geri kalmış iller için büyük bir umut. Program kapsamında yapılacak yatırımlarla istihdam sorunu büyük ölçüde çözülecek ve bu illerimizin kalkınmalarını sağlayacaklardır.

Bu program kapsamında ilimizde yatırım yapmak üzere 100’e yakın müracaat var. Ancak tarifeli uçak seferlerinin sona ermesi bu program açısından da olumsuz bir durum oluşturmaktadır. Girişimci yatırım yaptığı memlekete hava yolu ulaşımının olmasını temel şartlardan biri olarak görmektedir. Hava ulaşımı olmayan bir memlekete hiçbir kimse yatırım yapmak istemez. Bu durumun da göz önünde bulundurulması gerekmektedir.”

Havaalanımıza seferler başlayıncaya kadar bu işin takipçisi olacaklarını belirten Kuzu,  “Bu seferlerin başlamasını sağlayıncaya kadar bu işin takipçisi olacağız. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın desteklerini bekliyoruz. Oda olarak,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet Genel Müdürlüğü olmak üzere gerekli yerlere yazılı müracaatlarımızı yaptık.  Bu konuda bize destek verileceğini ve talebimizin makul karşılanacağını umuyoruz.” dedi.

Kuzu, Siirt Havalimanına tarifeli seferler düzenleyecek olan firmalara oda olarak her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mansur 7 yıl önce

siirtten uçaklar fuul gidip geliyordu 250 tlye bilet bulamıyorduk bile,,artık bu havaalanı sorunu çözülsün yeter artık millet bıktı oraya buraya gitmekten...

Avatar
Ahmet 7 yıl önce

Siirt'e tarifeli uçak seferleri acilen düzenlenmelidir. Bu konuya değindiği için KUZU GRUP ve Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu'yu kutluyor ve teşekkür ediyorum.