Bu haber kez okundu.

SİİRT'TE SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YATIRIM İMKÂNLARI TESPİT EDİLİYOR
banner229

Siirt ilinde baraj göl havzalarında ve su kaynaklarında yapılabilecek su ürünleri yetiştiriciliği yatırım imkânlarını incelemek ve tespit etmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay başkanlığındaki heyet ilimizi ziyaret etti.
Atalay başkanlığındaki heyet programın ilk gününde Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaret etti.
Siirt Belediyesinde gerçekleştirilen ziyarette, Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, kentte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantıda, su kaynaklarında ve baraj göllerinde su ürünleri konusunda yapılabilecek yatırımlar görüşüldü.
Su kaynakları bakımından önemli potansiyele sahip Siirt ilimiz aynı zamanda huzur ve güven şehri olduğunu belirten Vali Osman Hacıbektaşoğlu, ilimizde yapılacak yatırımlar konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.
Ziyarette, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şimşek, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan,  Balık Yetiştiriciliği Daire Başkanı Tanju Özdemir, Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özerdem Maltaş ile 1.5 milyar doları aşan Türkiye balık ihracatının % 70 inden fazlasını yapan işadamları katıldı. 
Heyet, su kaynaklarını ve Botan nehri üzerinde inşa edilen Ilısu Barajı, Alkumru Barajı, Kirazlı Barajı, Şirvan Barajı, Çetin Barajı ve bu barajlara dökülen akarsular da incelemelerde bulunarak, yatırım imkânlarını araştıracak.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.