Bu haber kez okundu.

Siirt'te Şehit Özel Harekat Polisi Anıl Kemal Kurtul Adına Kütüphane Kuruldu
banner229

15 Temmuz 2020 yılında Pervari ilçemiz kırsalında şehit düşen özel harekatçı Anıl Kemal Kurtul  adına bir kütüphane kuruldu. Hatay  doğumlu olan Şehit Kurtul adına  Org.Salih Omurtak İlk ve Ortaokulunda açılan kütüphaneyi Siirt'te görev yapan bir grup Sivaslı tarafından oluşturuldu. Kütüphanenin açılışı nedeniyle okulda bir tören düzenlendi.Törende kitap okumanın önemi hakkında şiirler okundu ve konuşmalar yapıldı.

Askeri mülki ve idari erkanın katıldığı törene eşi eğitimci  Güney Hacıbektaşoğlu ile birlikte katılan  Vali Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı konuşmada, geçen yıl 15 Temmuz gecesi meydana gelen olayda polis memurları Anıl Kemal Kurtul ile Muhammet Demir'in  şehit olduklarını hatırlatarak mertebesinin önemine değindi.

Bugün rahat nefes almamızı, işimizin gücümüzün başında olmamızı Allah için, vatan için, ezan için şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimiz sayesinde olduğunu belirten Vali Hacıbektaşoğlu “Allahın izniyle her zaman ayakta olacağız, ayakta duracağız. Burada bu gün onu sevenler ve silah arkadaşları ona çok anlamlı bir hediye sunuyorlar.” Dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu kütüphanenin oluşturulmasına emeğe geçen başta şehit polisin silah arkadaşları olmak üzere herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından okulun üçüncü katında açılan ve içinde kitapların yanı sıra dev ekranlı tv akıllı tahta ile zeka oyunları da bulunan kütüphanenin açılışı yapıldı. Davetlilerle birlikte kütüphaneyi gezen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Hacıbektaşoğlu öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

"SENDE BİR FİDANDA DİK" KAMPANYASI DEVAM EDİYOR 42 ÖĞRENCİYE BİSİKLET DAĞITILDI

Eğitim alanında sürdürülen bir “Sende Bir Fidanda Dik” kampanyası devam ediyor. Geçen hafta Şehit Davut İlbaş İlkokulunda açılan kütüphanenin ardından yine kampanya çalışmaları kapsamında  ortaokullarda okuyan başarılı olan  42 öğrenciye bisikletleri dağıtıldı.

Org. Salih Omurtak İlkokulu bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi  Güney Hacıbektaşoğlu,3.Komando Tugay Komutan Vekili Gaffar Gören, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Yasin Başbay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip,Özel Harekat Şube Müdürü Aslan Delibaş, ve diğer davetliler tarafından öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, bisikletlerini teslim  alan öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onlara çeşitli öğütlerde bulundu..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.