Bu haber kez okundu.

Siirt'te Görevli Doktorlar İnsanlık Adına”Sessiz Yürüyüş” Düzenlendi!
banner229

Siirt'te görevli doktorlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla, 4 dilde hazırladıkları dövizlerle 'Sessiz Yürüyüş' düzenledi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça yazıların yer aldığı dövizler eşliğinde Kızılay şubesine kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Doktor Muhammed Abdullah Varol, 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusu tarafından bombalanan 24 farklı hastane ve hizmet dışı bırakılan 100'den fazla ambulans da dahil olmak üzere Gazze'deki sağlık tesislerine toplamda 212 saldırı düzenlendiğini belirtti.

Gazze'de geçtiğimiz hafta itibariyle 283 sağlık çalışanı öldürüldüğünü söyleyen, Doktor Muhammed Abdullah Varol, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İşgalci İsrail'in, Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm, 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaşmaktadır.
Bu katliam bütün dünyanın gözü önünde devam etmekte ve gücü yetenler ise sessizce izlemektedir.

Gazze'de geçtiğimiz hafta itibariyle 283 sağlık çalışanı öldürüldü. Son iki ayda Birleşmiş Milletler tarihindeki en ölümcül çatışma yaşandı.

7 Ekim'den bu yana İsrail tarafından bombalanan 24 farklı hastane ve hizmet dışı bırakılan 100'den fazla ambulans da dahil olmak üzere Gazze'deki sağlık tesislerine toplamda 212 saldırı düzenlendi. 

Gazze'deki 35 hastaneden 26'sı şu anda hizmet dışı. Dokuzu yalnızca kısmen işlevsel durumda. Bu hastaneler aynı zamanda ülke içinde yerinden edilmiş binlerce kişiye de barınak sağlıyor.

Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu zulme karşı koymak için daha neyi bekliyorsunuz? Yoksa kimin insan, neyin insan hakkı olduğuna birilerinin çıkarlarına göre mi karar veriliyor.
Buradan tüm hekimler, sağlık çalışanları ve vicdan sahibi her insanları harekete geçemeye bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı ses olmak amacıyla sessiz yürüyüşte ses olmaya davet ediyoruz.” 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.