Bu haber kez okundu.

Siirt'te Doktorlar İnsanlık Adına “Sessiz Yürüyüş” Düzenledi 
banner229

Siirt'te görevli doktorlar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla 'sessiz yürüyüş' düzenledi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça yazıların yer aldığı dövizler eşliğinde Kızılay şubesine kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Doktor Özgür Aydın, Şu an Filistin’de büyük bir soykırım, sistematik bir işgal ve zulüm yapılmaktadır.
Siyonist rejim tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de sivilleri, çocukları, kadınları, hastaneleri, okulları, kiliseleri ve camileri bombalamakta; sürekli “insan hakları” vurgusu yapan Birleşmiş Milletler ve Batı ise tüm bu olanlara sessiz kalmaktadır.

İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmektedir.
Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmaktadır..

Hekimler olarak Siyonist İsrail rejiminin saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız.

Bu hafta "Sessiz Yürüyüş"ümüz İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Siirt, Afyonkarahisar, Konya, Sakarya, Çorum, Balıkesir, Malatya, Rize ve Erzurum olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir.

Yarın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Bu özel günün arefesinde tüm dünya ülkelerine, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na, Dünya Sağlık Örgütü’ne sesleniyor ve dünyadaki tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını, aktivistleri, gazetecileri, siyasetçileri, sanatçıları ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz.

Ayrıca tüm meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz.

Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz!

Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı duranlar olacağız!

Bu onurlu yürüyüşte yer alıp, zulme karşı durmak adına, her birinizi Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.