Bu haber kez okundu.

Siirt'te 'Arazi' Anlaşmazlığında Çıkan Silahlı Kavgada Ölen Korucular Toprağa Verildi
banner229

Siirt’in Pervari ilçesinde, güvenlik korucuları arasında 'arazi anlaşmazlığı' nedeniyle çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren Başur Aslan (40) ve Mehmet Halil Babur(30) yapılan otopsinin ardından gözyaşları içerisinde defnedildi. Olayla ilgili M.A. isimli şüpheli de jandarma ekiplerince gözaltına alındı. 

Olay, dün akşam saatlerinde Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyü, Gidiktepe mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, Gökbudak köyünden gelen güvenlik korucuları ile Düğüncüler köyündeki güvenlik korucuları arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı.
Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, Mehmet Halil Babur, Başur Aslan,  A.B., H.E. ve A.D., yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.
Ağır yaralanan 5 kişi, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Pervari Devlet Hastanesi’ne, buradan da jandarmaya ait helikopterle Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Durumları ağır olan Mehmet Halil Babur ve Başur Aslan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan A.B., H.E., ve A.D.’nin ise tedavisi sürüyor.

OTOPSİNİN ARDINDAN TOPRAĞA VERİLDİLER

Yaşamını yitiren Mehmet Halil Babur ve Başur Aslan’a Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki morgda otopsi yapıldı.
Yakınlarının toplandığı morg önünde Babur ve Aslan’ın cansız bedenleri yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Ağıtlarla alınan cenazeler, Pervari’nin Gökbudak köyünde gözyaşları içerisinde defnedildi.
Öte yandan dün gece saatlerinde Vali Osman Hacıbektaşoğlu, yaralıların tedavi gördüğü hastaneye giderek doktorlardan bilgi aldı. Olayla ilgili olarak bağlantısı olduğu değerlenen M.A., isimli şüpheli de gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.(DHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.