Bu haber kez okundu.

Siirt Müftülüğü "Arama Kurtarma Ekibini” AFAD Eğitecek
banner229

Siirt İl Müftülüğü tarafından “Arama Kurtarma Ekibi” oluşturuldu. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde din görevlilerine yönelik çeşitli eğitimler gerçekleştiriliyor.

Siirt il Müftüsü Şakir Pinal,  İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cahit Akkoyun’u ziyaret ederek, uzman personelin, din görevlilerinden oluşturulan Arama Kurtarma Ekibine ilk yardım, arama ve kurtarma eğitimlerinin verilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.

Konu ile ilgili konuşan İl Müftüsü Şakir Pinal , “Doğal afet nedeniyle yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında ilk müdahaleyi yapmaları için personellerimizin donanımlı olması için çabalıyoruz.” dedi.
Arama Kurtarma Ekibinin 40 din görevlisinden oluşturulduğunu belirten Müftü Pinal, “Ekibimizin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzman personelinden, ilk yardım ve arama kurtarma konularında teorik ve uygulamalı eğitim almaları konusunda mütabakata vardık.” diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlü Cahit Akkoyun  ise ,“Din görevlilerine, arama kurtarma, güvenlik önlemleri alma ve ilk yardım gibi arama konularda uygulamalı ve teorik olarak eğitimler verilecektir.
Bu vesileyle konuyla ilgili hassasiyetlerinden dolayı İl Müftümüz Şakir Pinal'a ve yetkililerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.