Bu haber kez okundu.

Siirt Müftülüğü "11 Ayın Sultanı"na Hazır
banner229

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Ramazan ayı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal , 10 Mart pazar günü ilk teravih namazının kılınacağını ve 11 Mart Pazartesi günü de ilk orucun tutulacağını ifade ederek, “Gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ediyorum” dedi.

Müftü Pinal şunları söyledi:“Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşımakta ve belirlenen tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmaktadır.
Bu bağlamda 2024 yılı Ramazan teması "Ramazan ve Ahiret Bilinci" olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının manevi iklim ve atmosferinden halkımızın en üst düzeyde istifade edebilmesi amacıyla Siirt Müftülüğü de bu aya özel ibadetlerle ilgili kapsamlı bir program hazırladı.
Ramazan ayı boyunca Siirt Merkez’de bütün Camilerde öğle veya ikindi sonrası Mukabele,  vaaz ve irşat programları hazırlandığını ifade eden Pinal , Ramazan ayının insanın kulluğunu, yaratılış gayesini, ibadetlerini ve davranışlarını muhasebe etmesi için büyük bir fırsat olduğuna işaret etti.
Siirt Merkez’de bir camide hatimle teravih namazı kılınacağını kaydeden Müftü Şakir Pinal , "Ramazan ayı boyunca hatimle teravih namazı Hamza Aras Camiinde kılınacaktır.

Siirt Merkez’de Ayrıca kadınlarımıza yönelik vaaz ve hatim programları kız kuran kursunuzda icra edilecektir . " şeklinde konuştu.

Müftü Pinal , bu yıl fitre miktarının da kişi başı 130 TL. olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.