Bu haber kez okundu.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğünde İntihar Vakalarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Anlatıldı
banner229

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, basının intihar olaylarını önlemede etkin rolü ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında basın mensuplarına yönelik bilgilendirmede bulundu.
Kentte son yaşanan intihar olayları çerçevesinde Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına yönelik ‘İntiharı Önleme Konusunda Farkındalık Oluşturulması ve İntiharın Azaltılması’ eğitimi gerçekleştirildi.
Bir intihar haberi nasıl verilmeli? Psikolog örneklerle açıkladı
Siirt Halk Sağlığında görevli Psikolog Gazal Göztepe, “Eğer haber yapılacaksa yalnızca gerekli bilgilerle yetinilmeli, yönteme değinilmemeli, en basit bilgilerle ayrıntılara değinilmeden haber yapılmalı ve hiçbir zaman intiharı yüceltmemek gerekiyor” dedi.
Siirt İl Sağlık Müdürlüğün toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Öz, Psikolog Hazal Göktepe ve basın mensupları katıldı.
Her ay 3 çocuğu kaybettik
Maalesef Siirt'te son yıllarda intihar vakalarını artığına dikkat çeken Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, "geçen yıl 34 vatandaşımız intihar etti ve bunların hepsi de ölümle sonuçlandı. Her ay 3 çocuğu kaybettik. Toplumun bütün kesimleri bu konuda hassas olması gerekiyor. Öncelikle ailelerin, okulda öğretmenlerin, psikolojik rehber ve danışmanların, sağlık çalışanlarının mutlaka bu konuya çok dikkat etmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor." dedi.
Çocuk ve erişkinlerimizle iletişimi iyi sağlayabilirsek intiharların çoğunu önleyebiliriz
İntihar edecek kişilerin bunu mutlaka bazı bulgularla ortaya koyabileceğine dikkat çeken Ömür, "Bizler çocuk ve erişkinlerimizle iletişimi iyi sağlayabilirsek muhtemelen intiharların çoğunu önleyebiliriz. İşte bu bağlamda STK, Mili Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü be siz basın mensuplarının desteği bizler için önemlidir. Siirt'in güzel haberlerle anılmasını istiyoruz. Özellikle son zamanlarda Deliklitaş'ın turizm kimliği ile değil de intihar olayları ile ön plana çıkması bizleri son derece rahatsız etmiştir. Gazeteciler haber yaptığında önleyici bir haber de yapması faydalı olacaktır. Bence basın bu haberleri hiç yapmasa daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu
İntihar haberlerinin yapılmaması gerekiyor
İntihar haberlerinin haber yapılmaması gerektiğini ifade eden Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Öz, "Neden? Çünkü intihar edecek kişi aslında sana bir şey de anlatmak istiyor. 'diyor ki ben zaten gitsem bir yerde intihar etsem kimse bilmese ben hiçbir şey anlatmamış olacağım ama beni haber yapsalar ben zaten ölümümle bir şeyler kanıtlamış olacağım, haber olacağım ve benim ne yapmak istediğimi ailem anlayacak" şeklinde intiharın arkasında yatan sebeplere dikkat çekti.(İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.