Bu haber kez okundu.

SİİRT GEZİCİ KÜTÜPHANE HİZMETE AÇILDI
banner229

Toplumda okuma alışkanlığını geliştirmek ve yaşam boyu eğitime katkıda bulunmak için gezici araçların nitelik ve nicelik olarak yükselten Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerleşik kütüphanelerin bulunduğu yerlerden uzakta yaşayan vatandaşlara gezici kütüphane aracıyla hizmet götürmek üzere Bakanlıkça İlimiz İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'ne gezici kütüphane aracı tahsis etti.
Gezici kütüphaneler, hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki özel grupların; nüfus açısından dağınık bölgelerde yaşayanların veya benzer nedenlerden dolayı yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan insanların bilgi gereksinimlerini karşılamak ve bilgiye erişiminde fırsat eşitliği sağlamak üzere, modern kütüphanecilik ilkelerine göre kurgulanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet sunacaktır.
İlimize tahsis edilen Gezici Kütüphane aracı 13 Eylül 2022 günü Şehit Kürşat Güneş İlkokulu önünde Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Sert, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin ve bir çok davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.