Bu haber kez okundu.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümünde Ablasyon Tedavisi Başladı
banner229

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalp çarpıntısı ve ritm bozukluklarının tedavisi için Elektrofizyoloji ve Ablasyon işlemleri başladı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Aslan, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, ilk defa yapılmaya başlanan ablasyon işlemi ile kalp ritim bozukluğunun kaynaklandığı dokular ortadan kaldırılarak hastaların sağlığına kavuşmasının sağlandığına dikkat çekti.

Çarpıntı şikayetlerinin çok yoğun olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslan, “Polikliniğimize başvuran hastaların neredeyse yüzde 30’unu kalp, ritim bozukluğu şikâyeti oluşturuyordu. Sevk olan hastaların bir kısmı diğer illere gidip tedavi olurken sevk önerildiği halde maddi imkânı olmadığı için tedavi olamayan hastalarımız vardı.” dedi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu tür ve daha çeşitli hayati önem taşıyan işlemlerin yapılması bölgemiz ve hastalarımız açısından önemli bir kazanç olduğuna dikkat çeken Aslan, “Hastanemizde bugün ilk defa Elektrofizyoloji ve Aritmi işlemleri başladı ve toplam 7 hasta alındı. Hastalarımızın en büyük özelliği sıklıkla çarpıntı ve beraberinde çok nadir de olsa baygınlık veya benzer semptomlarla hastanemize başvuruyorlar.
Hastalarımızın genelde gençlerden olması dikkat çekiyor. Siirt’te ilk defa yapılacak olan için Elektrofizyoloji ve Ablasyon işleminde biz hastalarımızın öncelikle yaptığımız tetkik sonucu kalpte ritim bozukluğu olup olmadığını tespit edip kalpte var olan elektriksel yolları Ablasyon işlemiyle yakarak tedavi edeceğiz.” şeklinde konuştu

İlk işlemin yapılmasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden destek aldıklarını belirten Aslan “Bugün 7 hastaya başarılı bir şekilde Ablasyon işleminin gerçekleştirildiğini ifade eden Aslan, “Hastane de ilk vakalar için Diyarbakır’dan Prof. Dr. Erkan Baysal, bize eşlik etti. Hocamız bize büyük bir destek sundu. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Bundan sonra böyle özellikli işlemlerin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılıyor olması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Polikliniğe başvuran hastaların neredeyse yüzde 30’unu kalp, ritim bozukluğu şikâyeti oluşturuyordu ve bu azımsanacak sayı değil. Bu şikayetle gelen hasta sayısı çok fazla. Kimi hasta sevk edilebilirken kimi hastalarda sevk önerildiği halde imkân olmadığı için gidemiyordu.
Bu malzemelerin temini sonucunda bu işlemin burada yapılıyor olması hastalar adına da bizim adımıza da mutluluk verici” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.