Bu haber kez okundu.

Siirt Dernekler Federasyonundan Yılmaz Özdil’e Cevap
banner229

Yılmaz Özdil’in Tillo’ya dair söylemlerini büyük üzüntüyle karşıladıklarını belirten Siirt Dernekler Federasyonu yönetim kurulu Yılmaz Özdil hakkında“Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesine istinaden, dini değerleri aşağılayarak sosyal sınıf ırk, din ve mezhepler aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Siirt Dernekler Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada; Hakikat pahalı nesnedir, batıl ise ucuz. Ucuza talep çok olur, hakikate talip olmaya ise zengin gönül lazım. Gönlü fakirleşen kalemşörleri bu millet unutmayacaktır.

Özdil’in bu ne ilk ne de son ahmaklığı olacak. Zihniyeti tembelleşmiş, İlimden ve nefesin sahibi olan Yüce Rabbimiz’den bi haber olan bu zât’ın unutmaması gereken şu ki, “Zaman ilerlese de hakikat hep aynıdır. Çünkü insan “İnna Lillah” dan başlayıp, “İnna ileyhi raci’un”a giden bir yolcudur”

Milletimizin yetiştirdiği büyük alim ve mütefekkirlerin uğrak yeri olan Tillo, kirli ağızlara alınmayacak kadar nezih ve karakterli bir duruşun temsil makamıdır. Tillo, hayatını çağın insanlarına iman hakikatlerini anlatmaya adayanların diyarıdır. Yüzlerce yıldır en büyük arzumuz ve hayalimiz bu alim ve mütefekkirlere layık olabilecek bir hayatı inşa etmektir.

Birileri imansızlık cereyanında fazlaca kalmış olmalı ki; Tillo’yu bile anlamakta zorlanmış. Ömürleri boyunca aynı çizgide bir manevi cihat yapmış ve yüzbinlerin imanının kurtuluşuna vesile olmuş TİLLO KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR.

Özdil’in temel islamî ilimler bilgisine de baktığımızda, son birkaç yıldır gerizekalı seviyesinde ciddi bir gerilemeye maruz kaldığını söyleyebiliriz. Bu karakter dilencisi zat-ı Kur’an ayetlerini anlamaya, ömrünü İslam’ın yayılmasına adayan bu evliyaları daha doğru şekilde anlaşılmaya davet ediyoruz.

Unutmasın ki; Şu halde güvenilip sığınılacak tek varlık Allah Tealâ’dır. Kendisine tam bir teslimiyetle güvenip sığınan kulunu elbette mahzun eylemeyecektir. Kaldı ki şu üç günlük ömrümüzü eziyete dönüştürmekle kalmayıp, çoğu zaman sırat-ı müstakîmden ayağımızın kaymasına sebep olabilecek hırslardan, dünyalık korku ve kaygılardan, faydasız koşuşturmalardan kurtulmanın tek çaresi de budur.

Daha önce İslam’la olan kavgasını farklı zamanlarda kalemiyle anlatmaya çalışan bu zât hakkında, Siirt Dernekler Federasyonu olarak “Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesine istinaden, bizlerin dini değerlerini aşağılayarak halkın sosyal sınıf ırk, din ve mezhepleri aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan suç duyurusunda bulunacağımızı yüce milletimiz ve tarih önünde tüm kamuoyunu duyurmak isteriz.

Sözlerimizi Tillo Alimlerinden İsmail Fakirullah Hz.’nin öğrencisi 18. asrın büyük âlim ve velîlerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı k.s. hazretlerinin Tefviznâme’siyle tamamlıyoruz.

Hak şerleri hayreyler

Zannetme ki gayreyler

Ârif ânı seyreyler

Mevlâ görelim n’eyler

N’eylerse güzel eyler.

Deme şu niçin şöyle

Yerincedir o öyle

Bak sonunu seyreyle

Mevlâ görelim n’eyler

N’eylerse güzel eyler.

Hakk’ın olıcak işler

Boşdur gâm u teşvişler

Ol hikmetini işler

Mevlâ görelim n’eyler

N’eylerse güzel eyler.

Bil elsine-i halkı

Aklâm-ı Hak ey Hakkı

Öğren edeb ü hulkı

Mevlâ görelim n’eyler

N’eylerse güzel eyler.

UNUTMA! YILMAZ ÖZDİL!

Mümin zaferle değil, seferle mükelleftir. Zaferi, neticeyi, başarıyı olmazsa olmaz bir gaye haline getirmek, hafazanallah, insanı gayri meşru yollara sapmaya kadar götürebilir. Hatta bu tehlikeye dikkat çekmek için, İbrahim Hakkı hazretleri manzumesinin yukarıda yazdığımız son beşliğini iyice anlamanı öneririz.

Yani güneşin, ayın, ağaçların, kuşların, hülâsa bilcümle mahlukatın lisanını anla; onların hâl dili ile Cenâb-ı Hakk’ı nasıl zikrettiklerini, nasıl O’na tâbi olduklarını, hiçbir talepte bulunmadan yazgılarına nasıl boyun eğdiklerini gör. Onların bu teslimiyet ve itimatlarından ibret al. Onlardan takdire itiraz etmeme edebini, yaradılış maksadına uygun davranmayı gerektiren ahlâkı öğren.

Zira sen, ancak tefviz edeb ve ahlâkını kuşandığın takdirde Cenâb-ı Mevlâ’nın n’eylerse güzel eylediğini görebilecek, dünyanın bütün dertlerinden azâde olacaksın. Allah islah etsin, akıl ve fikir versin.

SİİRT DERNEKLER FEDERASYONU YÖNETİM KURULU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıfat 4 yıl önce

Tebrik ederim Siirt halkın sesi oldunuz Allah hepinizden razı olsun sevgili başkan