Bu haber kez okundu.

Siirt Dernekler Federasyonu, Hemşerimiz Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar’ın Yanındayız!
banner229

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar ve ekibinin özverili çalışmalarını sosyal medyada asılsız ve provokatif Koronavirüs paylaşımları yaparak lekelemeye çalışan klavye kahramanları kınıyoruz.

Siirt Dernekler Federasyonu olarak hocamızın kıymetli çalışmalarını yakinen takip ediyor ve gerçekdışı tüm karalama kampanyanlarının da karşısında olacağımıza tüm kamuoyunun önünde söz veriyoruz.

Kadriye Hocamızın kaleme aldığı ve koronavirüs tedavi süreçlerine dair ilk günden, günümüze kadar gelen detaylar aşağıdaki linktedir.

Sosyal mecralarda paylaşılan video ve görseller 10 gün önceki duruma ait bir paylaşımlardır.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH COVID ekibinin belkemiği olan enfeksiyoncular, Şubat ayından beri 2 asistan ve bir uzmanla nöbet tutmaktadırlar.

Mart ayından itibaren 200–300 hastayla başlayan COVID şüpheli başvuru sayısı videonun çekildiği günlerde 1000’lere kadar dayandı.

İnsanlar ısrarla hastanemize başvuruyor. Bu sayı karşısında hastanedeki diğer branşların da katıldığı ayrı bir organizasyona gidildi.

Yaklaşık 20 gün önce acil binası dışında ayrı bir COVID polikliniği kuruldu, 6 poliklinik odasında triyaj ve hasta muayenesi yapılıyor. Sayının 1000 olduğu 10 gün önce numune almak için ayrı poliklinik oluşturduk. Sekiz kişilik ekip ayrı bir birimde numune almaya başladı.

1000 kişinin başvurduğu 200 civarı yatışın planlandığı bu durumda hastane servisleri kapatılarak yüzlerce hasta tüm servislere yatırıldı.

Acil gözlemde yatış kararı alınan ama servisler dolu olduğu için bekleyen hastaların başka hastanelere nakledilmesi planlandı. Hastalarla tanı-tedavi örnek alma vs her türlü riskle çalışan ekipleri suçlarcasına bu paylaşımın yapılması en hafif tabirle ayıp.

Sadece İstanbul’da değil Türkiye’de en çok COVID hastası bakılan hastaneyiz.

400 civarı hastamız yatıyor şu an. Taburcu ettiklerimiz hariç.

Bu çekimi acil gözlemde yatış için yatak bekleyen hasta yakınları çekmiştir. Hasta her zaman haklıdır. Ama kendisi COVID hastası görse tabana kuvvet kaçacak veya COVID takip etmeyen, yatırmayan tiplerin biz canla başla çalışan Bakırköy Sadi Konuk ekibini suçlaması, hele bu paylaşımı yapanların bazı hastanelerde başhekim muavini olması beni düşündürüyor.

Bakırköy Sadi Konuk’ta hayatını riske ederek hastası için canla başla çalışan ekibi olarak bu paylaşımı yayan art niyetlilere hakkımızı helal etmiyoruz.

Son bir aydır gece gündüz hafta sonu demeden COVID nöbetinde olan bizler, gücümüz yettiğince hastanedeki kliniklerimizin tümüne her hastayı yatırıyoruz zaten. Hastanemizde yer olmayınca 112 hastaları başka hastanelere götürmek zorunda. Nakil işi, bizim gibi COVID hastasına bakan hekimlerin işi değil.

Yani o kalabalık İl Sağlık 112’nin götüremediği hastalar.

Çözüm hastanenin değil 112 ve İl Sağlık Müdürlüğünün elinde.

Not: Son 3–4 gündür sokağa çıkmanın da azalmasıyla yatış bekleyen hasta sayımız 100–120’lerden 30–40’lara düşse de hala yoğunuz.

Aşağıdaki resimler 28 ve 29 Mart’a ait acil gözlem resimleri.

‘Evde Kal’ tavsiyesine uyan halkımıza minnettarız. Hala utanmadan bizi karalamak için bu eski videoyu paylaşanları Allah’a havale ediyoruz.

30 Mart 2020

Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH

Enf. Hast. ve Kl. Mikrobiyoloji Kliniği

Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayrettin 4 yıl önce

Hocam gibi insanların sayılarının artması lazım, yoksa meydan satılmış, köle çakallara kalıyor, teşekkürler Kadriye Hocam, Allah yolunu açık etsin