Bu haber kez okundu.

SİİRT DEPREM BÖLGESİ İÇİN TEK YÜREK OLDU
banner229

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu.
Bu kapsamda Siirt Valiliği öncülüğünde depremzede vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Siirt il genelinde temin edilen gıda, giyim ve çeşitli yardım malzemelerin yüklendiği 23 tır daha deprem bölgesine gönderildi. 
Hayırsever vatandaşlar, elektrikli soba, kullanılmamış kıyafet, battaniye, gıda ve kişisel hijyen malzemelerinin ağırlıkta olduğu malzemeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait salonlar ile ilçelerdeki spor salonlarında toplandı.
Görevli ve gönüllüler tarafından tasnif edilen malzemeler kolilenerek yüklendiği 23 tır daha deprem bölgesine uğurlandı. Böylece depremin meydana geldiği ilk günden bu yana toplam 33 yardım tırı deprem bölgesine gönderildi.
Öte yandan Siirt Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Bölümünde üretilen 112 bin 506 adet ekmek deprem bölgelerine gönderdi. 
Kent genelinde yardım kampanyasına destek olan hayırsever vatandaşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerine, iş insanlarına ve destek veren 7’den 70 ‘e herkese teşekkür ediyoruz. 
Yardım tırlarımız, kardeşlerimizin yanına yüreklerimizi taşımaya devam edecektir. 
Depremden etkilen vatandaşlarımızın yaralarını birlik ve beraberlik içinde yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile hep birlikte sarmaya devam edelim.




Anahtar Kelimeler:
SİİRT TEK YÜREK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.