Bu haber kez okundu.

SİİRT BELEDİYESİNDEN BASINA VE KAMUOYUNA  
banner229

Terörle iltisakı nedeniyle Belediye Başkanı görevden alınarak Belediye Başkan Vekili görevlendirilen Siirt Belediyesi ile ilgili HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın tamamen yalan ve iftira niteliğindeki beyan ve sosyal medya paylaşımları üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Tek amacı Siirtli vatandaşlarımızı hizmetlerle buluşturmak olan Belediyemize yönelik mesnetsiz, hiçbir yasal ve dayanağı olmayan, haksız ve iftira içerikli açıklama ve paylaşımları asılsız ve gerçek dışıdır.

Bu iddialara ilişkin;

1)- HDP’li Belediye Yönetiminin görevde bulunduğu 11 Nisan 2019 tarihi ile 15 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki dönemde; Siirt Belediyesi Personel Anonim Şirketine 159 işçinin işe alımı yapılmıştır.

2) HDP’li Belediye Yönetimi tarafından ‘Güvenlik Soruşturması’ ve ‘Arşiv Araştırması’ yapılması için Siirt Valiliği İl Değerlendirme Komisyonu’na işçi statüsünde çalıştırılacağı belirtilerek gönderilen ve Değerlendirme Komisyonu’nca olumsuz olduğu bildirilmesine rağmen Personel A.Ş. bünyesinde çalıştırılan (53) kişinin, iş akitleri feshedilmiş, diğer 106 kişi çalışmaya devam etmektedir.

3) Siirt Belediyesine yapılan personel alımları, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde birimlerin ihtiyaçları ve Belediye bütçesi gözetilerek yapılmaktadır.

4) Siirt Belediyesi ile ilgili iddia edilen “Yolsuzluk” ve “Belediye Borç Batağına Sürüklendi” şeklinde yapılan mesnetsiz söylemler tamamen gerçek dışıdır.
“İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın” hizmet anlayışıyla en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğu düşüncesiyle vatandaşlarımızın talep ve istekleri doğrultusunda bir hizmet üretme gayesi ile alt yapı, üst yapı, yeşil alan, ulaşım, toplu taşıma, spor faaliyetleri, kültürel faaliyetler, sosyal hizmetler,  eğitim, kültür ve sanat vb. alanlarda yatırımlara önem verilmiştir.

2020-2022 yılları arasında şehrimize kazandırılarak, Siirt halkının hizmetine sunulan kentin vizyon ve mega projeleri; ‘Hz. Fakirullah Caddesi (Güres) Düzenleme Yapım İşi’, ‘Millet Bahçesi,’ Kızlar Tepesi Parkı’, ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı Genişletme Projesi’, ‘Modern Mezbahane Binası, ‘Yeni İtfaiye Hizmet Binası’, ‘Yeni İlçe Otogarı, ‘Trafik Eğitim Parkı’ ‘3 Adet Kapalı Semt Pazarı’, ‘Fidanlık ve Lastik Park’, ‘2 Adet Tekstil Atölyesi yapım İşinin yanı sıra 155 bin ton Asfalt serimi, Şehir içi ve bağ yollarına 550 bin metre kare kilitli parke yapım işi tamamlanmış, Barış Mahallesinde 10 yıllık altyapı sorununu çözüme kavuşturulmuş, Barış Mahallesinden, Kooperatif Mahallesine kadar olan bölümde 2300 metre boyunda 800 milimetre çapında hat inşa edilerek hizmete sunulmuş, Veysel Karani Mahallesinde 5 Km uzunlukta yeni imar yolları açılmış, kentin bazı mahallerinde tespit edilen 185 metruk bina vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yıktırılmıştır. Tüm bunlarla birlikte kentteki toplu ulaşım kalitesini yükseltmek amacıyla 11 adet yeni Otobüs Belediyenin araç filosuna kazandırılmıştır. Ayrıca, 2 adet Spor Tesisi’ Siirt’te İlk Kaykay Parkı Pisti Yapım İşi’, Parkların Güneş Enerjisi İle Aydınlatılması Projesi ve ‘Şeyh Halef Parkı Yapım İşi’ devam etmektedir.

Hedefi ve amacı Siirt Halkını hizmetlerle, yatırımlarla buluşturmak olan Siirt Belediyesi, 2020-2022 yılları arasında tamamlanarak halkın hizmetine sunulan ve yukarıda isimleri belirtilen projelere 613 milyon 412 bin TL tutarında harcama yapılmıştır.

İlimizde kalıcı eserlere imza atarak, Siirt’imize değer katacak çok önemli yatırım ve projeler hayata geçirilmiştir. Büyük bir aşk ve heyecanla halkımızın hizmetine sunulan yatırımlar, kentin sosyal, ekonomik, kültür, spor ve sanat yaşamına önemli bir katma değer katmıştır. Siirt Belediyesinde son on yılda ilk defa yatırım harcamaları, cari harcamaların önüne geçerek vatandaşlarımızın yaşam kaliteleri yükseltilmiştir.

HDP’li Belediye Yönetimi döneminden 100 milyon 8 bin TL kamu borcu ve 5 milyon 906 bin TL piyasa borcu olmak üzere toplamda 105 milyon 914 bin TL borç devir alınmış, aynı dönemde toplam gelirden yatırımlara ayrılan pay %15 iken, Kayyum döneminde ise yatırımlara ayrılan pay iki katından fazla bir orana yükseltilerek, %38’e çıkarılmış, ayrıca devir alınan borçlar ödenmiş, Siirt’imizin yatırımlarla buluşması sağlanmıştır.

5)- Siirt Belediye Başkan Yardımcılığına vekâleten görevlendirilen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat ile ilgili asılsız iddialar, hiç bir bilgi ve belgeye dayanmayan söylemlerden ibarettir.

Siirt Belediyesi'nin yatırımları ortaya çıktıkça, Siirtli hemşehrilerimizin belediye hizmetlerinden memnuniyeti arttıkça birilerinin dengesi bozulmaktadır. Terör vaat eden, terörden beslenen ve milletin evlatlarına dağı reva gören, şantiyeleri basan, memleketin geri kalması için her türlü ihaneti yapan bir anlayışın temsilcileri halka hizmet yolundan bizi döndüremez.
Siirt'e ayrılan her kuruş, Siirt halkına hizmet için kullanılmış ve her zaman da öyle olacaktır.

Belediyemizin çalışmalarını itibarsızlaştırmaya yönelik Belediyemiz ve Belediye Başkan Yardımcısı hakkındaki asılsız ve gerçek dışı iddialar ile ilgili yasal yollara başvurulacaktır.
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.