Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi'nin Düzenlediği 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı Etkinlikleri Büyük Bir Coşkuyla Başladı
banner229

Etkinlikler kapsamında ilk gün düzenlenen yöresel müzik dinletisi, yurttaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro Alanı'nda gerçekleşen etkinlikte yerel sanatçılar sahne alarak dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Katılımcılar, Kürt müziğinin ve kültürünün güzelliklerini bir kez daha keşfetme fırsatı buldu. Vatandaşlar halay çekerek eğlenceli anlar yaşadı.

Belediye Eş Başkanlarımız Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi, DEM Parti İl Eş Başkanları ve meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen program, yerel sanatçıların ezgileriyle sona erdi.

Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kürt Dil Bayramı, dilimizin ve kültürümüzün zenginliklerini kutladığımız, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz özel bir gündür. Bu etkinliklerle, dilimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Katılım gösteren tüm halkımıza teşekkür ederiz."

Belediye Eş Başkanı Mehmet Kaysi ise şöyle konuştu: "Kürtçe, halkımızın kimliğinin, tarihinin ve kültürünün önemli bir parçasıdır. Bugün burada bir araya gelerek bu zengin mirası kutluyor ve geleceğe taşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın bu coşkuyu paylaştığı için mutluyuz ve desteklerinden dolayı minnettarız."

Etkinlikler, 17 Mayıs Cuma günü Siirt Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 19:30'da Berken Bereh'in konuşmacı olarak katılacağı panel etkinliği düzenlenecek. Panelde, Kürt dilinin ve kültürünün önemi üzerine konuşmalar yapılacak.

18 Mayıs Cumartesi günü ise açık hava sineması ile devam edecek. Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro Alanı'nda saat 19:30'da başlayacak olan sinema gösterimi, sinemaseverlere açık hava keyfi sunacak.

Etkinliklerin son günü olan 19 Mayıs Pazar günü ise Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro Alanı'nda saat 19:00'da Kolektifa Ritmên Azad'ın sahne alacağı tiyatro ve müzik dinletisi ile kutlamalar sona erecek.

Siirt Belediyesi olarak, Kürt Dil Bayramı'nı kutlayan tüm vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.