Bu haber kez okundu.

Siirt Başören Deresi’nde Hidroelektrik Santral Kurulacak
banner229

Siirt il sınırları içerisindeki Başören Deresi üzerinde 15 MW kurulu gücünde Başören Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak.

Siirt İli, Baykan, Kurtalan ve Merkez İlçe sınırları içerisinde, Başören Deresi üzerinde Reis Yapı Malzemeleri İnşaat şirketi tarafından 15 MW kurulu gücünde Başören Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 292 milyon TL değerindeki proje kapsamında sadece elektrik üretilmesi amaçlanıyor.

Siirt İli, Merkez İlçesi, Tuzkuyusu ve Sarıtepe Köyleri, Baykan İlçesi, Çaykaya ve Engin Köyleri, Kurtalan İlçesi, Tosunbağı (Doğanlı) Köyü sınırları içinde Reis Yapı Malzemeleri İnşaat Temizlik Gıda Nakliye Tur. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Başören Regülatörü ve HES (15,62 MWm/15,00 MWe) projesi hakkında 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin (Geçici 1. Maddesi kapsamında) 14. Maddesi gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verilmiştir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Siirt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.