Bu haber kez okundu.

Siirt Barosunda Boşanma ve Mal Rejimi Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi
banner229

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından meslek içi eğitim çalışmaları kapsamında, Siirt Barosu ev sahipliğinde, “Boşanma ve Mal Rejimi” konulu seminer verildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan tarafından verilen eğitime Siirt Barosuna bağlı avukatların ilgisi yüksek oldu.

Siirt Barosu toplantı salonunda  gerçekleştirilen seminer öncesi konuşan Baro Başkanı Nizam Dilek "Mesleğin ve meslektaşlarının hizmetine odaklanmış bir baro olarak, yoğun eğitim programları düzenliyoruz.

Avukatlar olarak kendimizi sürekli geliştirmek, bilgilerimizi yenilemek zorundayız. Siirt  Barosu olarak, Türkiye'de alanında uzman eğitimcileri konuk ederek, meslektaşlarımızın mesleki bilgilerini güçlendirmeye katkı sağlıyoruz. Eğitim şart diyerek, eğitim çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan , 'Boşanma ve Mal Rejimleri' konulu sunumunda, Türkiye'de en sık açılan dava türlerinden birisinin boşanma davaları olduğunu belirterek, açılan davaların detaylarına bakıldığında ise mal paylaşımının en öncelikli sorun olarak öne çıktığını söyledi.

Türkiye'de boşanma ile biten evlilik sayısının her yıl daha da arttığını ve bununla birlikte, boşanmalarda mal paylaşımları sorununun da attığına dikkat çeken Gençcan, mal rejiminin türleri, mal rejimi sözleşmesi, mal rejimlerinin mirasa etkisi, ortak malların paylaşımı, edinilmiş mallara eklenecek değerler, mal rejiminin nasıl sona ereceği, mal ayrılığı rejimi, mal ortaklığı gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Seminer sonunda Baro Başkanı Nizam Dilek, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan’a teşekkür plaketi takdim ederek, seminere katılan avukatlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.