Bu haber kez okundu.

Siirt Aile Hekimleri Derneğinden Sert Tepki
banner229

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın, Konya Şehir Hastanesi’nde Uzman Dr. Ekrem Karakaya görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat etmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Dr. Özgür Aydın yayınladığı basın açıklamasında; Öldürülen doktorun baş müsebbibi halkı doktorlara karşı kışkırtan tetikçi ulusal medya ve doktor düşmanı siyasetçilerdir. Maalesef her geçen gün doktor düşmanlığı bilinçli olarak halka empoze ediliyor. Şu an cehaletin bilime ve bilim adamına ona kinini ve nefretini görüyoruz. 

Twitter’daki bazı troller tarafından doktorların polislerimiz ve askerlerimizle kıyaslanması da artık cahillikte geldiğimiz son noktayı göstermektedir. 
Tüm polislerimiz ve tüm askerlerimiz başımızın tacıdır. Askerlerimiz ve polislerimiz görevleri gereği silahlarıyla yaşamakta, her an bir saldırı için eğitilmekte ve ancak bir çatışmada teröristler ve düşman tarafından şehit edilmektedirler. Ama doktorlar şifa dağıttıkları yerde terörist yahut düşman tarafından değil, bizzat cahil vatandaşlar tarafından katledilmektedirler. Fark bu kadar açıkken verilen tepkilerin anlaşılmaması gerçekten bizi artık isyan etme noktasına getirmiştir.

Hastalarının, çevresinin ve arkadaşlarının anlattığı kadarıyla melek gibi bir insan olan, ömrünü okumaya ve tıp ilmine vermiş ve şimdiye kadar yaptığı anjiyo ve tedavilerle de binlerce canı kurtaran Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya bir cani tarafından acımasızca ateşli bir silahla katlediliyorsa artık sözün bittiği yerdeyiz demektir.

Geride küçücük iki kızı ve eşi kaldı. Bu acının tarifi artık gerçekten yok. O minik kızlar ömürleri boyunca bu tramvayla yaşayacaklar. Melek gibi babalarının yok yere bir cani tarafından katledilişini ömürleri boyunca asla unutamayacaklar.

Tarih bu vahşete sessiz kalan, üyelerinin haklarını arayamayan,  ses çıkaramayan ve yapısı gereği gerekli adımları atmayan tüm sivil toplum kuruluşlarını, tüm bürokratları ve tüm siyasetçileri not etmiştir. 
Bizler meslektaşları olarak Dr. Ekrem Karakaya’yı ömrümüz boyunca asla unutmayacağız. Tıpkı Dr. Ali Menekşe’yi, Dr. Ersin Arslan’ı ve diğer meslek şehitlerimizi unutmadığımız gibi. Allah kendisine rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.