Bu haber kez okundu.

Siirt Adliyesinden “Kitaplıklar Umutla Dolsun” Kampanyası
banner229

Siirt Adliyesi bilgiye erişme ve vefa duygusunu ön plana çıkaran bir çalışmaya imza attı.

Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce 2015 yılında şehit edilen Siirtli Cumhuriyet Savcısı Kiraz anısına “Kitaplıklar Umutla Dolsun” adı altında bir kitap bağış kampanyası düzenledi.

Kitap bağış kampanyası münasebetiyle Siirt Adliyesi Bahçesinde bir tören düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca asli görevlerinin yanı sıra çocuk ve gençler başta olmak üzere toplumun bilgiye ulaşması konusunda da çaba harcadıklarını ifade etti.

Kitaplıkların dolu olduğu, çocuklarımızın en güncel ve güvenilir kaynaklara kolaylıkla ulaşabildiği bir ortam oluşturmanın, ülkemizin bilimde, sanatta, fende, kısacası sosyal ve kültürel hayatın her alanında gelişmemize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz diyen Sarıca şöyle devam etti “Bu kampanyada ve kitapların toplanmasında büyük bir emek sarf eden Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımız Erdi Özmen ve Cumhuriyet Savcımız Yaşar Kuyucu ile tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Sarıca kitap bağış kampanyasının önümüzdeki yıllarda da tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’da törende bir konuşma yaptı.

Hacıbektaşoğlu; “Her şey geleceğimiz için. Geleceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz. Her şey onlar için. Onlar için ne yaparsak, ne kadar yaparsak azdır. Bunu düşünmek, buna destek olmak her birimizin birey olarak, bütün toplumun, bütün kurumların görevi.

Bunca meşakkati arasında Cumhuriyet Başsavcılığımız, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz, hakim ve savcı arkadaşlarımız ve tüm adliye çalışanlarının böyle bir kampanyaya ön ayak olması çok anlamlıdır. Hem kendilerine hem kampanyaya destek verenlere çok teşekkür ediyorum.”

Törende bağışlanan kitapların sergilendiği stantlar gezildi. 25 bin kitap toplanan kampanyaya Siirt Belediyesi ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğü de katkıda bulundu.

Toplanan kitapların bir bölümü Siirt il merkezinde ki bazı okullara diğer bölümü de ihtiyacı olan okullara dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek.

Törene Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, Siirt İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Altay, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nizam Dilek, Siirt Barosu Başkanı Muhammed Alptekin, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, hakim ve savcılarla adliye personelleri ile bazı stk yöneticileri katıldı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.