Bu haber kez okundu.

Sigara Denetimlerinde 84 İşletmeye Ceza Kesildi
banner229
Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü, sigara denetim çalışmalarını sürdürüyor.
Geçtiğimiz yıl merkez ve ilçede kapalı alanda yapılan sigara denetimleri hakkında yazılı açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü denetim ekipleri, Siirt'te 2015 yılı Aralık ayına kadar 1500 kamu kuruluşu ve özel iş yerlerinde denetim yapıldığını belirttiler.
Ayrıca, kapalı mekânda sigara içtikleri gerekçesiyle 17 kişiye cezai işlem uygulandığı,84 iş yerine cezai işlem uygulandığı ifade edildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde 2329 kişiye sigaranın zararları hakkında eğitimlerin verildiği öğrenildi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bahadır Özdemir, 2015 Yılının Aralık ayına kadar toplamda 1500 iş yerine denetleme yapıldığını, denetlenen 84 işletmeye cezai işlem uygulandığını.17 kişiye para cezası verildiğini belirterek, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen 9 eğitimde toplamda 2329 kişiye sigaranın zararları anlatıldığını söyledi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bahadır Özdemir, 2016 yılının tütün ve madde bağımlılığı ile mücadele yılı olması gerektiği, bu bağlamda kapalı mekânlarda tütün tüketiminin önüne geçmek için ekstra özen gösterileceklerini belirterek, Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü başta olmak üzere diğer paydaşların da katılımıyla oluşturulacak denetim ekiplerince il genelinde kapalı mekânlarda sigara içilmesine yönelik denetimlere ağırlık verileceğini ifade eden Dr. Özdemir, denetim ekiplerine kolaylık sağlamaları konusunda bütün vatandaşlara çağrıda bulunarak denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.