Bu haber kez okundu.

Rektör Şındak, Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü Törenine Katıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İçişleri Bakanlığında düzenlenen Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü imza törenine katıldı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında uluslararası öğrencilerin ikamet ve vize işlemlerinin hızlı ve kolay yürütülmesini sağlayacak Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar İş Birliği Protokolü kapsamında yaptıkları konuşmalarında: Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar: “Amacımız, ülkemizi yükseköğrenim için tercih ederek, dünyanın birçok farklı yerinden gelen uluslararası öğrencilerimizin, ülkemizin misafirperverlik anlayışına uygun olarak, güvenli ve usulüne uygun seri yöntemlerle hukuki durumlarına ilişkin belgeleri almalarıdır."

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Bu protokol iş akışındaki bürokratik işlemleri en aza indirecektir.

Protokolle uluslararası öğrencilerin ikamet izni başvuru süreçlerinde İçişleri Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumları arasındaki iş birliği artırılacaktır." İfadeleri kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Yerlikaya ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü'ne imza attı.

Kaynak:https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2023/uluslararasi-ogrencileri-ikamet-ve-vize-islemleri-kolaylasacak.aspx


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.