Bu haber kez okundu.

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın Ev Sahipliğinde Türkiye 100.Yılı Yapay Zeka Etkinliği Düzenlendi
banner229

Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği’nin ev sahipliği ve Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) iş birliğiyle “AI Tomorrow Summit Prague” etkinliği düzenlendi.

Elçilikten yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki faaliyetlerini ve yaptığı atılımları göstermek adına bu etkinliğin anlamlı olduğu ifade edildi.

Etkinliğe Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı ve yöneticileri ile Çekya kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan AIPA Başkanı Küçükşabanoğlu, Londra ve Lefkoşa’nın ardından Prag’da bu etkinliği düzenlemekten ve Türkiye’nin yapay zeka atılımlarını global olarak anlatmaya ve farkındalık yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

Büyükelçi Bağış ise, Prag’da akademi, kamu ve özel sektör perspektifinin bir araya gelerek yapay zekanın geleceğinin konuşulmasının önemine değinerek Türkiye ile Çekya arasında yapay zeka ve teknoloji alanında iş birliği yapılacak çok fırsat olduğunu dile getirdi.
Bağış ayrıca “Türkiye bugüne kadar nasıl ki doğu ve batının, kültür ve kardeşliğin köprüsü olduysa bundan sonra da dünyanın teknoloji köprüsü rolünü üstlenecektir.  Eşsiz coğrafi konumu ve fiber-optik altyapısı Türkiye’yi sektör açısından bulunmaz bir nimet haline getiriyor.
Rusya ve Ukrayna arasında yürütülen diplomasi ve barış çabaları neticesinde kurulan tahıl koridoru örneğinden de görüldüğü gibi dünya meselelerinin kilidini açan anahtar konumundaki Türkiye, teknoloji ve yapay zekanın da geleceğine dair şifreleri çözen ülkeler arasındadır. Herhangi bir haritaya bakıp doğudan batıya giden can damarı hükmündeki koridorları inceleyin, anında bu anlattığım gerçekle kaşı karşıya kalacaksınız” dedi. 

Sertifika töreni ve yemeğin ardından program sona erdi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.