Bu haber kez okundu.

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi Başarılı Bir Ameliyata İmza Atmanın Gururunu Yaşıyor
banner229

Nadiren görülen bir ameliyat daha Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.  İsmet Güler tarafından başarı ile gerçekleştirilerek hastanın sağlığına kavuşmasına vesile oldu.

30 yaşındaki bayan hasta Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.  İsmet Güler tarafından başarıyla yapılan ameliyat ile sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Tüplerin çıkarılması ameliyatı konusunda Özel Siirt İbni Sina Hastanesinin başarılı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İsmet Güler  tecrübesi ve uzmanlığı ile hasta sağlığına kavuştu. 

Özel Siirt İbni Sina Hastanesinin Son teknoloji cihazlar ve gelişmiş yöntemler sayesinde bu alanda başarı oranı çok daha yüksek operasyonlar gerçekleştiriliyor. Muayene olmak için Özel Siirt İbni Sina hastanesinden istediğiniz zaman randevu oluşturabilirsiniz.

Salpenjektomi Ameliyatı Nedir?

Tüplerin çıkarılması ameliyatı bir diğer ifadeyle Salpenjektomi, rahmin iki tarafından çıkıp yumurtalık bölgesine doğru uzanan fallop tüplerinin ameliyatla çıkarılmasıdır. Bu operasyon sırasında çıkarılan fallop tüpleri, spermlerin kişilerin yumurtalıklarından rahmine geçerek döllenmesini sağlamaktır. Bu operasyon sonrasında hastalarda doğal olarak bazı değişimler yaşanacaktır. Birçok sebepten dolayı tercih edilen bu operasyonun genel amacı ve yapılma sebepleri hakkında daha fazla bilgi vereceğiz.

Öncelikle daha çok Salpenjektomi olarak bilinen bu cerrahi müdahale de kişilerin hamile kalmasını sağlayan fallop tüplerinin çıkarılması işlemi yapılır. Bu işlemle birlikte artık spermler yumurtalıklardan rahme taşınamayacağı için döllenme yani hamile kalma gerçekleşmez. Bu operasyon birkaç durumda gerçekleştirilir. Bu durumlar;

Bu yöntemin tercih edilmesindeki en önemli etkenlerden biri doğum kontrolüdür. Çocuk sahibi olmak istemeyen kişiler kalıcı olarak bu şekilde doğum kontrolü sağlamaktadır.

Dış gebelik durumunda genellikle sperm rahme yerleşmez ve bunun yerine fallop tüplerine yerleşir. Bu durumda da tüperin yırtılma ve hastanın hayatını tehlikeye atma durumu ortaya çıkar. Bunu engellemek için salpenjektomi uygulanır.

Yumurtalık kanseri olma riski yüksek olan kişilerde bunu engellemek için erken bir müdahale olarak yapılabilir.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.