Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Yasin Aktay'ın Aralarında Bulunduğu Türk Milletvekilleri Filistin Meclisini Ziyaret Etti
banner229

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı, Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, üyesi olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üye milletvekilleri ile birlikte, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin Yasama Meclisini ziyaret ederek, Filistinli vekillerle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisinden (AK Parti) 20, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) de birer milletvekili katıldı. Filistin tarafından da başta Fetih ve Hamas olmak üzere tüm partilerden vekillerin hazır bulunduğu toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak iki ülke arasındaki ilişkiler değerlendirildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Filistinli vekiller, geçen temmuz ayında Mescid-i Aksa'da yaşanan ihlalleri görüşmek için İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İcra Komitesini olağanüstü toplayan ve Filistinli siyasi gruplar arasında yürütülen uzlaşı çabalarına destek veren Türkiye'ye, bu siyasi desteklerinden ve Filistin'in Cenin şehrinde inşası süren organize sanayi bölgesi gibi kalkınma yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Türk halkının Filistinlilere selamını ileten Türk milletvekilleri, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi karşısında Türkiye'ye güçlü bir şekilde destek veren Filistin liderleri ve halkına teşekkür etti.

Filistin’deki temaslarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye'nin Filistin'e yönelik desteklerinin artarak devam edeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Kudüs'ü savunmak imkan değil iman meselesidir. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Toplantının ardından Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri, Filistin'de Türkiye tarafından inşa edilen ve faaliyete geçtiğinde 5 bin Filistinliye iş imkanı sağlaması öngörülen Cenin Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin son gününde işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentindeki Hz İbrahim Camisi'ni ve Beytullahim kentindeki Dehişe Mülteci Kampı ile bu kampa ait kız okulunda incelemelerde bulundu.

Filistin'i ziyaret eden milletvekili heyetinde AK Parti'den Prof. Dr. Yasin Aktay, Hasan Turan, Nureddin Nebati, Abdullah Nejat Koçer, Hüsniye Erdoğan, Emrullah İşler, Efkan Ala, Ömer Serdar, Ali Özkaya, Cengiz Aydoğdu, Ahmet Hamdi Çamlı, Azmi Ekinci, Ekrem Erdem, Serap Yaşar, Haydar Ali Yıldız, Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan, Hasan Basri Kurt, Kemalettin Yılmaztekin, Yusuf Beyazit, CHP'den Ömer Sulha Aldan, MHP'den Erhan Usta yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.