Bu haber kez okundu.

MEHMET AKİF ERSOY'UN TORUNU SELMA ARGON ERSOY DEDESİNİ ANLATTI
banner229

Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılan, İstiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale Destanı, Bülbül ve Safahat gibi önemli eserlere imza atan Mehmet Akif Ersoy, eserlerindeki vatan sevgisiyle gençliğe ışık tutmaya devam ediyor.

Valilik himayelerinde bu yıl 6’sı düzenlenen kitap fuarınaonur konuğu olarak katılan Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy, gençlerle söyleşi programında bir araya geldi. Şair Mehmet Hacıismailoğlu da Milli şairimizin şiirlerini seslendirdi.

Selma Argon Ersoy, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 100. yıl dönümünde Siirt'te bulunmaktan ve böylesine anlamlı bir programa katılmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Vali Hacıbektaşoğlu’nave kitap fuarının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Dedesi Mehmet Akif Ersoy’un yaşamına ve anılarına ilişkin bilgiler aktaran Ersoy, İstiklal Marşı’nın yazım sürecinde yaşananları anlattı.

Bir Milletin ortak mutabakatı olan İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin ruhunu, coşkusunu, heyecanını anlattığını dile getiren Ersoy, bunu anlayabilmek için gençlerin araştırmalar yapması gerektiğini kaydetti.

Gençlere seslenen Ersoy, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, gençleri bol bol kitap okumaya davet etti.

Söyleşi sonunda, Vali Hacıbektaşoğlu program anısına Ersoy ve Hacıismailoğlu’na plaket takdim ederek, kendilerine teşekkür etti.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.