Bu haber kez okundu.

Kurtalan İlçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımları Sulama Projesi Tamamlandı
banner229

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan “Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi” programı kapsamında, Kurtalan ilçesine bağlı Şenköy' de Kadircan Ağrak’a ait 56 dekar Siirt Fıstığı arazisinin sulanması için yapmış olduğu “Sulama Projesi” tamamlanarak faaliyete başladı.
Proje tutarı 96 bin lira olan projenin % 50’si hibe şeklinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılandı. 

Güneş enerji sistemi ve damla sulama sistemi ekipmanlarından oluşan projenin bitirilmesi ile 50 metreden çıkarılan su ile Siirt Fıstığı arazisi sulanmaya başladı.

Sulama projeleri Siirt için çok önemli stratejik projelerdir. Bu tür projelerin arttırılması için destekleme çalışmaları devam edecektir. 

Güneş enerji sistemi ve damla sulama sisteminin faaliyete geçmesiyle düzenlenen programa Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün DEMİRHAN, il müdür yardımcısı M. Sabri TAN, Kurtalan ilçe müdürü Mahfuz DEMİR,şube müdürü Deniz Tamer KÜÇÜKER, il-ilçe teknik elemanları ve üreticiler katıldı.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.