Bu haber kez okundu.

Koronavirüs İle Mücadelede Plazma Tedavisi Umut Oldu
banner229

Koronavirüs ile mücadelede plazma tedavisi umut oluyor. Siirt'te 21 gündür yoğun bakımda ve solunum cihazına bağlı olan 43 yaşındaki Turgut Kayar, plazma tedavisi sonrası normal servise alındı.

Koronavirüs ile mücadele yöntemlerinden biri de plazma tedavisi. Türkiye'de de plazma tedavisi uygulanmaya başlandı. Tedavi ile umut veren yanıt gelişmeler yaşandı.

Siirt'te yaşayan 43 yaşındaki Turgut Kayar, 21 gündür yoğun bakımda solunum cihazına bağlı tedavi görüyordu. Kayar'a plazma tedavisi uygulandı. Hasta tedaviye olumlu cevap verdi.

Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nesrin Atiş, "İmmün plazma tedavisinin ikinci gününden sonra hem klinik olarak hem tomografi bulgularında belirgin düzelme gözlendi ve hasta makineden ayrılarak ekstübe edildi." dedi.

Solunum cihazından ayrılan hasta normal servise alındı. Siirt Devlet Hastanesi'nde plazma tedavisi uygulanan diğer 2 hastanın da durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.