Bu haber kez okundu.

Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) Tanıtıldı
banner229

Halk arasında kısaca mobese olarak adlandırılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Yönetim merkezi eski hükümet konağında olan sistemin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Sistemin çalışmaları hakkında sunum yapan Muhabere Elektronik Şube Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Süleyman Karayel, bu sistemin ülkemizde ilk defa 2009 yılında kurulduğunu ve Siirt’in de 2014 yılında bu sisteme kavuştuğunu belirtti.

Bu gün itibariyle, Siirt il genelinde 208 noktada 550 kameranın faaliyette olduğunu belirten Karayel “19 noktada PTS olarak adlandırılan plaka okuyan kameralar mevcuttur. Bunlar akıllı aramada yapabiliyorlar. Bu kameralardan akıllı takipte yapabiliyoruz. Plakanın tümünü bilemiyorsak bile, bu sistem sayesinde tespit edebiliyoruz.

Yine aynı şekilde aracın renginden ve modelinden de yola çıkarak aracı bu sistem sayesinde bulabiliyoruz. Sisteme girdiğimiz plaka ülkemizin bir başka yerinde bulunuyorsa sistem bize hemen uyarı veriyor. Her noktada üç tane kamera kullanıyoruz. Biri hareketli diğer ikisi sabit kameradır. Bu sistem sayesinde suçluları tespit edebildiğimiz gibi, trafik kazalarının durumunu da belirleyebiliyoruz.” dedi.

Her gün kentte trafiğe çıkan araçların takip edildiğini belirten Karayel ortalama olarak her gün 8405 araç plakasının kameralara takıldığını söyledi.

Kentin girişlerinde bulunan termal kameralardan 3 kilometreye kadar olan alanda bulunan kişileri tespit edebildiklerini belirten Karayel, ilçelerinde bu sistem sayesinde takip edilebildiğini ifade ederek toplanan bütün görüntülerin Ankara’da ki sisteme aktarıldığını sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra sistem alınan görüntülerden oluşan bir video izlendi. Toplantının sonunda Vali Ali Fuat Atik, Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay ve Komiser Yardımcısı Süleyman Karayeli kutladı.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve emniyet müdürlüğünün üst yöneticileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.