Bu haber kez okundu.

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölüne Bir Milyon Adet Yavru Sazan Balığı Bırakıldı
banner229

Tarım ve Orman Bakanlığı “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile Şanlıurfa Su Ürünleri Araştırma ve Eğitim Enstitü Müdürlüğünce üretilen 1 milyon adet yavru sazan balığı Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu baraj gölüne bırakıldı.

Su ürünleri kaynaklarının zenginleştirilmesi ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması, gölet ve barajlardaki balık stokların arttırılması, korunması ve ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması amacıyla yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Su Ürünleri araştırma Enstitü Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonundan temin edilen 1 milyon adet yavru sazan balığı Ilısu Barajı gölüne Bostancık-Zorkaya köyleri bölgesinden bırakıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri ile düzenli olarak her yıl yaptığımız balıklandırma çalışmaları ile baraj ve göletlerimiz vatandaşlarımız için önemli bir gelir kaynağı, aynı zamanda hem sportif (Amatör) hem de ticari balıkçıların gözdesi olacaktır.

Bu yıl Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu baraj gölüne 1 milyon adet yavru sazan balığı bıraktık. Baraj ve göletlere bırakılan yavru balıkların üreyip çoğalmaları için en az 2 yıl yaşamaları gerekiyor. Bu nedenle amatör avcılık yapan vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı avcılık yapmalarını rica ediyoruz.

Doğal olarak üreyen 1 kg ağırlığındaki bir sazan balığı yılda 200-300 bin yumurta bırakmaktadır. Avlanma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.