Bu haber kez okundu.

İlimizin Önemli Kanaat ve Din Önderi Seyda Molla Burhaneddin Mücahidi Tüm Siirtlileri Aşı Olmaya Davet Etti
banner229

İlimiz Müftülüğüne Bağlı olan Tillo İsmail Hakkı Yatılı Kur’an Kursu, Pervari Güleçler Köyü Öğretici ve Öğrencilerinin ardından bugün de Tillo’nun önemli Kanaat öderlerinden ve çok sayıda talebesi bulunan Emekli Din Görevlisi ve Kanaat önderi Alim Burhanettin Mücahidi’den  Covid-19 Aşısı için destek verdi.

“Mücahidi yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: Hastalıklar ve musibetler dünya imtihanlarından bir imtihandır. Bütün insanlık iki yıla yakındır bu hastalıkla mücadele etmektedir. Birçok insan bundan etkilenmiş, hastalanmış ve hatta yüzbinlerce insan vefat etmiştir. bu acı tablo ile birlikte salgınla mücadelede güzel gelişmeler olmuş, aşılar bulunmuştur.

Ben şahsen sıram geldiğinde iki doz aşımı oldum ve hatta geçen günlerde üçüncü dozu da yaptırdım. Çünkü her şeyden önce şahsi ve toplumsal sağlığı korumak dini ve vicdani bir sorumluluktur. Tedavi olma, aşı yaptırma imkânları varken, bunları reddetmek şahsi ve toplumsal sağlığı tehlikeye atmak hiçbir şekilde meşru değildir. Bu noktada iki husus göz önünde bulundurulmalıdır:

Birinci husus: Aşının sağlık yönünden faydası, zararı konusundaki araştırmalar ve öneriler devletimizin Sağlık Bakanlığına aittir. Sağlık Bakanlığının bu husustaki görüşleri de bellidir. İkinci husus: Aşının içeriği konusundaki helal-haram durumunu inceleyecek, dini husustaki açıklamayı yapacak olan da yine devletimize bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Diyanetin de bu konudaki fetvası nettir. Helal olduğunu bildirmiştir. Nitekim Allah Resulü (sav) şöyle buyurmuştur: “Müslümanların bir işine bakan kimse, o işi daha iyi yapacak birisi varken bir başkasına verirse; Allah’a, Resulüne ve müminlere hıyanet etmiş olur”.

Buradaki işin ehilleri Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. Allah, indirdiği her hastalığın muhakkak şifasını da vermiştir. Bizlere düşen ise tedbirlere sarılmaktır. Unutmayalım ki tedbirler de Allah’u Tealanın kurtuluş için bizlere sunduğu sebeplerdir. Sağlık ve bedenimiz Rabbimizin bizlere emanetidir. Emanete sahip çıkmak kulluk vazifemizdir.

Niyetimiz önce tedbir, sonra tevekküldür. Aşı tedbirdir, neticesi ise ne olursa olsun tevekküldür. Asıl önemli kurtuluş reçetesi ise; bu bahsettiğimiz maddi tedbirler kadar gerekli olan manevi tedbirlerdir. Aşı ne kadar gerekli ve önemli ise manevi boşluk o kadar tehlikelidir. Yeryüzündeki musibetlere bakıldığında bu boşluk ve ahlaki çöküntü muhakkak göze çarpmaktadır. Zahiri sebepler için verdiğimiz mücadele kadar insanlığın asıl felaketlerinden olan ve gelecek nesiller için çok çok tehlikeli bu maneviyatsızlık, ahlaki değerlere yüz çevirme ve toplumsal sorumsuzluk ile de mücadele etmemiz gerekir. Bu musibetle mücadelede ilahi münasebet kısmını unutmamalıyız.

Yunus aleyhisselam ve yanındakiler kavmine gelecek olan büyük azabı görünce berberce Allah’a yönelmişler, dualarla yalvarmış ve tövbe etmişlerdir. Bu sayede haklarındaki ilahi azap kalkmıştır. Bizler de ümitsizliğe kapılmadan tam manası ile Rabbimize dönecek, yalvararak tövbe ederek dua edeceğiz.

Rabbimden niyazım insanlarımızı en yakın zamanda bu musibetten kurtarmasıdır. Hastalarımıza şifalar, vefat edenlere rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. #Tedbir tevekkülsüzlük değildir. #Tedbir her Müslümanın öncelikli sorumluluğudur #Tedbir müminin, takdir Allah’ındır.”

SEYDA MOLLA BURHANEDDİN MÜCAHİDİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Aslan 3 yıl önce

Allah ömrünü ali eylesin kıymetli hocam. Siirt o kadar şanslıki sizin gibi alimi olduğu için. Aşı Duyarlılığınız için de Allah razı olsun.

Avatar
BARAN ABDÜLHALİM 3 yıl önce

حفظ الله شيخنا الفاضل العلامة الجليل