Bu haber kez okundu.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, AVM ve Pazarların Müşteri Sayılarını Belirledi
banner229

Vali Osman Hacıbektaşoğlu Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Siirt Park AVM, Andera Park AVM, Merkez Meyve-Sebze pazarı ve Rus pazarına girecek müşteri sayılarını belirledi.

AVM ve Semt Pazarlarına ilişkin olarak; Siirt Park AVM’ye çalışanlar hariç olmak üzere aynı anda en fazla 200 müşterinin  alınmasına, Andera Park AVM’ye çalışanlar hariç olmak üzere aynı anda en fazla 150 müşterinin alınmasına karara verildi.

AVM’lere girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilmesi ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan çalışan veya müşterinin AVM’ye kabul edilmesine karar verildi.

Ayrıca Merkez Meyve-Sebze pazarına pazarcılar hariç olmak üzere aynı anda en fazla 150 kişinin alınmasına, Merkez Rus Pazarına işletme sahibi ve çalışanlar hariç olmak üzere aynı anda en fazla 150 kişinin alınmasına karar verildi.

Ayrıca AVM’lerde ve semt pazarlarında daha önceki İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve Siirt İli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ile belirlenen kuralları/alınan tedbirleri takip etmekle sorumlu AVM Covid­19 sorumlusu ve pazaryeri yöneticileri ile zabıta/kolluk birimleriyle denetimlerin eksiksiz yapılmasına karar verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.