Bu haber kez okundu.

İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu’nun "Üç Aylar ve Regaib Kandili" Mesajı
banner229

Siirt İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu yayınladığı mesajında milletimizin ve bütün İslam âleminin Regâib Kandili’ni tebrik etti.

Müftü Kapıcıoğlu rahmet, bereket ve mağfiret ikliminde bulunduklarına işaret eden mesajında şu ifadelere yer verdi;"Değerli Kardeşlerim: İslâm âlemi olarak 23 Ocak Pazartesi günü (1 Recep) rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç aylara girmiş, 26 Ocak 2023 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece ise mübarek Regaib Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamış olacağız.

İslam dünyasında her yıl manevi bir iklimin hüküm sürdüğü ve Ramazan Bayramı’yla sona eren üç aylar, Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunmaktadır.

Üç ayların faziletine dair Hz. Peygamber’den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dini kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi’rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlere daha fazla meşgul olunarak dini duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlanmıştır.

Üç ayların ilki olan Recep ayı girdiğinde Peygamber Efendimiz (s.a.s), ‘’Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır. ’diye dua ve yakarışta bulunmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz milletimizin ve âlem-i İslâm’ın mübarek üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum".

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.