Bu haber kez okundu.

İl Müftüsü Şakir Pinal’ın Miraç Kandili Mesajı
banner229

İl Müftüsü Şakir Pinal Miraç Kandili mesajı yayınladı. Pinal,Yarın ihya edilecek Miraç Kandili Özel Programlarına bütün vatandaşları davet etti.

Müftü Pinal Yayınladığı mesajında; Değerli Kardeşlerim: Sevgili Peygamberimizin:” Allah’ım bizim için Recep ve Şaban aylarını mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” diye dua ettiği, yılın manevi açıdan feyizli ve bereketli üç ayların ikincisi olan Miraç   Kandiline de 6 Şubat 2023 Salı günü kavuşmuş olacağız.

İdrak edeceğimiz Miraç Kandili münasebetiyle, geride kalan ömrümüzü nasıl değerlendirmemiz gerektiğini gözden geçirmeli, müminin manevi miracı olan namazı sürekli ve huşu içinde kılmalı, insanlık yararına faydalı ve hayırlı işler yapmalıyız. Bu gecede dua ederek, namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak ve Hz. Peygamberimize salat ve selam getirerek ciddi bir ilgi ve rağbet göstermeliyiz.

Bu mübarek ay ve gecelerin, başta ülkemiz olmak üzere, tüm müminlerin ve insanlığın her türlü sıkıntı ve afetlerden   kurtulmasına, özellikle birlik ve kardeşlik duygusunun yerleşmesine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesine vesile olması için içten dua etmeliyiz.

Bu vesile ile İlimiz Müftülüğünce 06.02.2024 Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece İlimiz Merkez Hacı Fethi SERİN Camii, Abdulhakim SANCAK Çarşı Camii, Şeyh Ebul Vefa Camii, Abdulkerim KUZU Kadir Camii, Ensar Camii, Yeni Mahalle Camii, Halid Bin Velid Camii, Şeyh Faraç Camii, Güres Valide Camii ve Ulu Camii'nde başta olmak üzere tüm camilerimizde vaaz, mevlidi şerif ve hatim duasından oluşan program düzenlenecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kardeşlerimizin Miraç Kandili’ni tebrik eder ve daha nice Kandillere milletçe sağlık, mutluluk ve kardeşlik duygusu içerisinde eriştirmesini Rabbimizden niyaz ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.