Bu haber kez okundu.

İbrahim Demir, Türkiye Belediyeler Birliği 6 Bölgede İklim Değişikliğini Anlatacak
banner229

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Demir, Siirt İl Temsilcisi Eski Belediye Başkanı Mervan Gül ile birlikte Medya Siirt Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özer’i ziyaret etti. 

Türkiye Belediye Başkanları Birliği çalışmaları hakkında bilgi veren Demir, iklim değişikliği ile ilgili alınması gereken önlemleri anlattı.

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Demir yaptığı açıklamada, Türkiye'de İçişleri Bakanlığınca desteklenen proje ile 6 bölgede iklim değişikliği ve alınması gereken önlemleri anlatacaklarını söyledi.

Türkiye Belediye Başkanları Birliğinin 10 yıllık bir zamanda örgütlendiğini belirten Demir, "10 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde Türkiye Belediye Başkanları Birliği 2 bin 60 üyeye ulaştı. Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'te birliğimize üye oldu. 2 bin 60 üyenin ise 900'ü görevine devam eden aktif belediye başkanından oluşmakta" dedi.

Türkiye Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü İbrahim Demir Türkiye'nin İçişleri Bakanlığınca desteklenen proje ile 6 bölgeye ayrıldığını ve her bölgede iklim değişikliğine karşı alınması gereken önlemleri anlatacaklarını ifade etti.

Demir, "Tokat, Kırşehir, Muş, Hatay, Balıkesir, Afyon'da bu türde bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Belediye personelleri, STK temsilcileri ve kamu destekçilerinin katıldığı seminerler olacak. Hangi belediyelerin iklim değişikliği ile ilgili eylem planı hazırlayacağına dair mevzuatta bir durum yok. Ancak stratejik plan konusu var. Bu plan belediyeler tarafından yapılmak zorunda bu plan ise 50 bin nüfusun üzerindeki belediyelerce mutlaka yapılmalı. 50 Bin nüfusun altında ki belediyelerde ise zorunluluk yok. İklim değişikliği eylem planı da stratejik planların bir parçası" diye konuştu.

İklim değişikliği ve alınması gereken önlemler hakkında bir süre sohbet edildikten sonra ziyaret, karşılıklı çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.