Bu haber kez okundu.

Hacı Adayları Siirt’ten Dualarla Uğurlandı
banner229

Hac farizasını yerine getirmek üzere Siirt’ten yola çıkan hac kafilesi, düzenlenen törenle kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hac ibadetini yerine getirmek üzere Siirt'ten yola çıkan hacı adayları, dua ve sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı.

Siirt İl Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama töreninde hacı adaylarına hitap eden  İl Müftüsü Şakir Pinal, hac ibadeti ve kutsal toprakların önemine değindi.

Hacı adaylarının kendilerini ibadetlerine ve kutsal topraklara odaklanmaları gerektiğini belirten Pinal, "Bu andan itibaren kendinizi kutsal topraklara ve ibadete odaklanın. Oradaki fiziki şartlara, binalara değil, manevi atmosferi düşünün. O topraklarda bastığınız bir yerin Kuranı Kerimden bir veya birkaç ayetin indiği yer olabileceğini unutmayın. Ülkemize ailenize ve güzel Siirt’imize de dua edin." dedi.

Siirt il Müftüsü Şakir  Pinal tarafından yapılan dua ve okunan ezan ile Batman havalimanına 86 hacı adayı uğurlandı. Siirt li Hacı adayları ilk olarak Medine havaalanına inecek. Ardından ibadetlerini yapmak üzere Mekke’ye geçecekler. Yurda dönüş tarihi 08 Temmuz 2024 olarak açıklandı.

Kafileye il Müftü yardımcısı Yahya Ertürk başkanlık edecek olup,  din görevlileri arasında kurtalan ilçe müftüsü Abdullah Erdem ve din görevlisi  Kasım Benek görev yapacaktır




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.