Bu haber kez okundu.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinden Siirt Üniversitesine Ziyaret
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanu Felat Bozarslan ve yönetim kurulu ve Siirt İl Temsilcileri ile Siirt Üniversitesinin Senato Salonu’nda bir araya geldi.

GGC yönetim ve il temsilcileri ile bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti belirten Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemiz hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bu doğrultuda Tarım ve Hayvancılık Alanında İhtisas Üniversitesi olan Siirt Üniversitesi’nin yürüttüğü çalışmalar ile şehrin gelişimine katkı sağladığını, Türkiye'de küçükbaş hayvancılıkta pilot üniversite haline geldiğini ve ihtisas alanlarında daha da gelişeceğini aktardı. Yeni kurulan üniversiteler arasında hızla geliştiğimizi ve Siirt’in gelişiminde öncü bir rol üstlenen Üniversitenin tarım ve hayvancılığa dayalı sanayinin gelişimine bilimsel çalışmalar ile lokomotif görevi üstlenildiğinin altını çizdi.
Güçlü akademik kadromuz ile Türkiye’nin her yerinden tercih edilen üniversitelerden biri olduğumuzu belirten Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, biten ve devam eden projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Daha sonra Üniversitenin birimleri hakkında sayısal veriler sunan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, öğrencilerin Siirt Üniversitesi’ne olan talep artışı, yabancı uyruklu öğrenci kapasitesi, uluslararasılaşma bağlamında uluslararası üniversiteler ile yapılan ikili anlaşmalar ve yerel ürünlerin sanayiye kazandırılması için başlatılan çalışmalar gibi birçok konu hakkında bilgi aktardı.
Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda lansmanını yaptığımız Lalehan ve Hesta markalarına yurtiçi ve yurtdışı taleplerini karşılamak için üretimin hızla devam ettiğini ve Libya’ya yapılan ihracatın ardından, farklı ülkelerle ihracat için anlaşma süreçlerinde sona yaklaşıldığını aktardı.
Siirt Üniversitesi’nin bu ürünler ile uluslararası arenada şehrimizi ve Üniversitemizin adını duyurarak bizleri temsil ettiğini belirtti.
Dünya'da 5 merkezde bulunan Türkiye’de ise ilk ve tek olan Küçükbaş Hayvan Sperma Payetleme Merkezi’nin Siirt’e katacağı katma değeri ve Güneydoğu’nun en kapsamlı ve teknoloji ile donatılmış Hayvan Hastanesi’nin Üniversitemize ve dolayısıyla şehrimize katkılarını anlattı. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversitemiz akademisyenlerinin başarılarına da değinerek; YÖK raporuna göre SİÜ’nün endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranının en yüksek olduğu devlet üniversiteleri arasında 2’nci sırada yer aldığını yineledi.
Bir başka rapora göre ise yükseköğretim ve araştırma kurumlarını araştırma performansı, inovasyon çıktıları ve toplumsal etki olmak üzere 3 ana gösterge grubu üzerinden değerlendiren SCIMAGO 2023 sıralamasında ise Türkiye’deki 134 üniversitenin yer aldığı sıralamada Üniversitemizin Türkiye’de araştırma alanında en iyi 12’nci ve genel ortalamada ise Türkiye’de 33’üncü üniversite olduğumuzu belirtti.
GGC  Yönetim Kurulu Başkanı Felat Bozarlan ve il temsilcileri ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, misafirperverliklerinden dolayı Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’a teşekkürlerini ilettiler.
Sohbet havasında geçen ziyaret hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.