Bu haber kez okundu.

Emniyet Siirt Park AVM’de Stand Açarak KADES Uygulamasını Tanıttı
banner229

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği görevlileri Siirt Park AVM'de KADESNOKTA standı açtı.

Kadına ve çocuklara yönelik risk ve tehdit unsuru oluşturabilecek durumların önüne geçilebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması hakkında toplumda farkındalığı artırmak ve daha fazla kadına ulaşabilmek amacıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği görevlilerince Siirt Park AVM’de KADES tanıtım standı açıldı.

Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yaparak,  85 kişiye broşür dağıtımı gerçekleştirdi.

Kadın Destek Uygulaması (KADES), şiddet veya cinsel saldırı gibi zor durumlarla karşılaşan kadınların kullandığı önemli bir uygulama olarak dikkat çeken program bir kez daha tanıtıldı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen KADES ile ilgili kadınlara tanıtım yapan polisler, şiddet mağduru ya da cinsel saldırıya uğrayan herkesin 7/24 yanlarında olduklarını anımsattı.

KADES üzerine Akıllı telefonların Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indirilen Kadın Destek Uygulamasına T.C. kimlik numarasıyla girildikten sonra EGM 'den gelen aktivasyon koduyla program aktif oluyor.

Uygulamayla birlikte aile içi veya kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 112 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.