Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Diyanet Gençlik Siirt İl Koordinatörlüğü, "Yüreklerde İman Dualarda Filistin" temasıyla sohbetler ve seminerler düzenliyor.
Gençlerle sık sık bir araya gelen Gençlik Koordinatörü Mehmet Nafih Baydarman ve manevi danışmanlar Mehmet Ramazan Toprak, Fahrettin Yeşilkök, Ahmet Erkoyuncu, Ömer Demir ve Halil İbrahim Faruk gençlere Filistin'i anlatıyor ve sık sık dualarda bulunuyor.
Baydarman, yaptığı açıklamada, "Filistin'in, Müslümanların ilk kıblesi olması nedeniyle her zaman Müslümanlar için önemli bir yere sahip olduğunu" söyledi.
Baydarman, "Gençlerimizi Filistin'in tarihi ve dini önemi hakkında bilgilendirmek ve onlara bu toprakların kurtuluşu için dua etmelerini sağlamak amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz" dedi.
Etkinliklere katılan gençler ise, "Filistin'i daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Bu toprakların kurtuluşu için dua etmek bizim için büyük bir sorumluluk" ifadelerini kullandılar.
Etkinlikler, önümüzdeki günlerde de devam edecek.