Bu haber kez okundu.

Devlet Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine Dönüşecek
banner229

Ülkemizde son yıllarda bünyelerinde tıp fakültelerinin kurulmasına karar  verilen üniversitelerin sabırsızlıkla bekledikleri afiliasyon işlemlerine ilişkin yönetmelik  Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören yaptığı yazılı açıklamada afiliasyon yönetmeliğinin yayınlanmasının ardından üniversite ve Siirt il Sağlık Müdürlüğü arasında devlet hastanesinin kullanımına ilişkin bir protokol imzalanacağını ve bunun ardından bir ay içerisinde mevcut hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Ören açıklamasında yeni yapılacak olan 400 yataklı ek bina ile Siirt’in toplamda 850 yatak kapasiteli modern bir hastaneye kavuşacağını belirtti.

Afiliasyon yönetmeliği 4 Mart tarihi itibariyle resmi gazetede yayımlandı, Siirt Tıp fakültesi ve Siirt Sağlık İl Müdürlüğü arasında yeniden bir protokol imzalandıktan sonra önümüzdeki ay içinde Siirt Devlet Hastanesi Siirt Tıp fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak ortak kullanılacak.

Yeni yapılacak 400 yataklı modern hastaneyle toplamda Tıp fakültesine ait 850 yataklı Eğitim ve araştırma hastanesi olacak. Siirt Üniversitesi ile Siirt Sağlık Müdürlüğü arasında afiliasyon sistemini başlatmak amacıyla yakın zamanda ön protokol imzalanacak.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, afiliasyon sürecinin en kısa sürede başlaması temennisinde bulundu. Afiliasyonun onaylanmasının önemli olduğunu vurgulayan Rektör Erman, "Bu sayede Siirt’te Tıp Fakültesi hastanesine kavuşmuş oldu.

Hastanemiz hem yeni hekim kadrosuna hem de daha güzel imkanlara eğitim ve araştırma hastanesi sayesinde kavuşmuş olur." dedi.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde bir üniversitede eğitim gördüğünü aktaran Erman, " Van Yüzüncü Yıl Üniversitesiyle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde öğrencilerimiz burada eğitim görüyor. öğrencilerimizi inşallah yapacak olduğumuz çalışmayla önümüzdeki yıl buraya almak istiyoruz. İnşallah alacağız da.

Şu an itibariyle bizim hedeflerimizde öncelikle afiliasyon sürecini başlatarak hastanelerimizin üniversite bünyesinde toplanmasıdır. Bu süreçte fiziki mekan ve akademik kadro sıkıntısını çözmek istiyoruz." diye konuştu.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca afiliasyon süreci tamamlandığını, Siirt’teki sağlık hizmetinin iki basamaktan üçüncü basamağa terfi edeceğini söyledi.

Afiliasyon sisteminin Türkiye'nin farklı yerlerinde uygulandığını belirten Arıca, "Türkiye'nin değişik yerlerinden afiliye olan hastanelerimiz var ama burada önemli olan ekibimizin uyum içinde çalışmasıdır. Bu çalışmanın devam etmesini istiyoruz. Bu süreci inşallah çabuklaştıracak." dedi.

Sağlık yatırımlarının verimli kullanılması gerektiğini dile getiren Arıca, "Bugün geldiğimiz süreçte artık afiliasyon ülkemizin bir gerçeği. Sağlık yatırımlarının verimli kullanılması, insanların yararına daha iyi şekilde değerlendirilmesi ancak bu süreçle oluyor. Üniversitesi hastanesi bir kamu kurumudur, tıpkı devlet hastanesi gibi.

Özellikle Güney Doğu Anadolu'da Siirt ölçeğindeki sağlık hizmetinin bu şekilde birlikte yürütülmesinin gerçekten faydasının olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selamlar 4 yıl önce

Hayırlı olsun. Acaba nerede yapılacak.