Bu haber kez okundu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Melike Karabulut’a Anlamlı Ödül
banner229

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Siirt’ten yılın hekimi seçilen, Eruh ilçemizde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Melike Karabulut’a anlamlı ödül.

14 Mart’ta Ankara’da yapılan törende ödülünü Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan alan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Melike Karabulut, almış olduğu ödülün kendisi için büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Melike Karabulut 09.04.2018 yılında göreve başladığı Eruh ilçemizde,geçen yıl Ramazan ayında hamile bir kadının ambulansta bebeği ölü doğurmasının ardından, bebeğe ambulansta kalp masajı yaparak hayata döndürmesi kendisinin yılın Doktoru seçilmesinde büyük bir etken oldu.

Yaşamayacağı söylenen minicik bir kalp Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dr.Melike Karabulut’un dikkati ve hassasiyeti sayesinde yeniden yaşama tutundu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Melike Karabulut o gün yaşadıklarını şöyle anlattı; hamile bir kadının ambulansta doğum yaptığını bebeğin prematüre ölü doğduğunu,bebeğe ambulansta kalp masajı yaparak bebeği hayata döndürdüğünü, yolda bebeğin üşüdüğünü fark edince üzerindeki çeketi çıkarak bebeği sarmaya çalıştığını belirterek, o gün sahuru Siirt’te yaptıklarını söyledi.

Uzm.Dr. Karabulut, bebeği tekrar hayata döndürmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, bebeğin en son üç aylıkken kontrole getirildiğini ve bebeğin şu an 10 aylık sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Uzm. Dr. Karabulut, kendisini bu ödüle layık gören İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür’e ve Eruh Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şuayıp 5 yıl önce

Tebrik ediyorum hocamız her takdirde layıktır

Avatar
Adem gökmen 5 yıl önce

Gerçekten de her ödüle layıktır melike hocamız hocamizin güler yüzlülüğü ve samimiyeti cana yakınlığıyla çocuklarımıza olan merhametiyle sevgisiyle hiç gözümüz arkada değil Allah razı olsun ondan