Bu haber kez okundu.

Basınçlı Sulama Sistemlerine %50 Hibe Desteği Verilecek
banner229

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, tarımsal faaliyetlerde modern basınçlı bireysel sulama sistemleri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla 1 milyon lirayakadar sulama yatırımına % 50 hibe desteği verilecektir.

Başvurular 28 Şubat 2023 tarihine kadar arasında Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yapılacaktır.

Modern Bireysel Sulama Sistemleri programına hibedesteği 5 yıl devam edecektir.

Modern Bireysel Sulama Sistemleri Programı Yatırım Konuları 

Bu program aşağıdaki 9 dokuz adet yatırım konusunu kapsar;

a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,

b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,

c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,

e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,

f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması,

g) Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri,

ğ) Akıllı sulama sistemleri.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmak şartıyla, başvuru sahibi belirtilen yatırım konularında başvuru yapabilecektir.Başvurularının kabul edilmesi halinde; hibeye esas mal alım tutarının %50'si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı, referans fiyat farkını ve toplam mal alım tutarına ait KDV'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü olacaklar. Hibeye esas mal alım tutarı üst limiti 1 milyon liraolacaktır.

Başvuruları kabul edilen başvuru sahipleri, değerlendirme sonuçlarının Siirt Tarım ve Orman il müdürlüğü internet sitesinde, sosyal medya hesaplarında ve duyuru panolarında yayımlanmasının son gününden itibaren on gün içerisinde, il müdürlüğü ile hibe sözleşmesi imzalayacaktır.

Detaylı Bilgi İçin; https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1759/Kirsal-Kalkinma-Destekleri-Kapsaminda-Bireysel-Sulama-Sistemlerinin-Desteklenmesi-Hakkinda-Teblig-_teblig-No-2021_7_de-Degisiklik-Yapilmasina-Dair-Teblig-Yayinlandi
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.