Bu haber kez okundu.

Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, Covid-19 Konusunda Uyarılara Uymayanları Uyardı
banner229

Siirt Barosu Başkanı Av.Nizam Dilek, Covid-19 konusunda yapılan uyarılara uymayanları  haklarında adli ve idari açıdan yapılabilecek işlemler hakkında uyardı.

Pandemi konusunun kamu sağlığını ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Av. Dilek, bu konunun yasalarda yer aldığını söyledi.

Türk Ceza Kanununun 195. Maddesinin bu konuyu ihtiva ettiğini belirten Av. Dilek “Türk Ceza Kanunu 195. maddesi de bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma suçunu  düzenlemiş. Burada yasa şunu demek istiyor bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına, alınan tedbirlere alınmasında uymayan kişi hakkında 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabileceğini öngörmektedir.

Bu nedenle bizim söylediğimiz şey şu  Covid-19 hastalığına yakalanan kişilerin muhakkak alınan tedbirlere uymalıdırlar. Karantina tedbirlerine uyulması ve dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Ayrıca maske ile ve diğer önlemlerle ilgili olarak  İl Umumi Hıfzıssıhha  Kurulu tarafından alınan kararlara da vatandaşın uyması gerekir. Zira vatandaşın bu alınan kararlara uymaması idari para cezasını gerektirmektedir.

 Vatandaşın idari para cezasıyla  karşılaşmaması için alınan kararlara uyuması gerektiğini belirtmek istiyoruz.Burada her iki durumda da kamu sağlığı söz konusu bu alınan tedbirlere uymamız, hem bizim için hem de vatandaşın sağlığı için gereklidir kanısındayız .” dedi.

Baro Başkanı Av.Nizam Dilek, covid-19 salgının bir an önce sona ermesi dileğinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.