Bu haber kez okundu.

Atabağı Belediye Başkanı Tayyar Lale; "Beldemi Bıraktığım Gibi Aldım"
banner229

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Baykan İlçesine bağlı Atabağı Beldesinde Belediye Başkanı seçilen Tayyar Lale kapılarını Medya Siirt’e açtı.

5 yıl önceki yapılan seçimleri kaybettiği ve 5 yıl aradan sonra tekrar kazandığını belirten Tayyar Lale, “Beş yıl önce bıraktığım Beldemi tekrar kazandım ve tekrar hizmet etmeye geldim” dedi.

Beldenin sorunların yakından bildiğini ve Beldenin şuan en önemli sorunlarından biri olan yol sorunu çözmek için kolları sıvadığını belirten Lale, “Beldemi bıraktığım gibi aldım ve yapılması gereken hizmetler yapılmadığını gördüm. Şuan en büyük ve önemli sorunlarımızdan biri yoldur.

Beldemize gelen yolun durumu vahim durumdadır. Bu konuda ben ve ekibim gerekli çalışmalara başladık. Sayın Valimiz Ali Fuat Atik ve İl Özel Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat ile görüşmeler içerisindeyiz. Yolumuzun yapılması için 2019 Yatırım Programına aldık. Hayırlısı ile en yakın zamanda başlayacağız” dedi.

Atabağı Beldesi Belediyesinde toplam 12 personel ile hizmet etmeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Tayyar Lale, “Beldemiz 4 bin nüfusa sahiptir.

Belediyemizim şuan kir borcu ise toplam 3 milyona yakın pek fazla borcumuz yok. Kayyum burada 1,5 yıl hizmet verdi ve verdiği hizmet döneminde parke taşı ile çocuk parkları ve mesire alanları yaptı. Buda bizim için çok önemli. Ancak daha önceki Belediye neredeyse taş üstüne taş koymamış, bende Beldemi bıraktığım gibi aldım. Şimdi ise zaman hizmet zamanıdır.

Ekip olarak çalışacağız, hazırladığımız projeleri sunacağız. İller Bankasında gelecek paraya bakmayacağız, Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin kapılarını çalarak yaptığımız projeleri geçireceğiz amacımız Beldemizi kalkındırmak olacaktır” dedi.

‘BU İŞİN ACEMİSİ DEĞİLİZ’

30 Mart 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde seçimleri kaybeden ancak 31 Mart 2019 seçimlerinde seçimi tekrar kazanan Atabağı Beldesi Belediye Başkanı Tayyar Lale, Belediyecilik hizmetleri konusunda yabancı olmadığı açıkladı.

Atabağı Belediyesinde araç sıkıntısının olduğunu açıklayan Başkan Lale, “Şuan kendime ait makam aracım yok ve kendi şahsıma ait aracımı  makam kullanıyorum bu benim için sorun değil ama Belediye bünyesinde iş makinalarına ihtiyacımız var bu anlamda sürekli Ankara ile temaslardayım, diğer yandan ise Antalya’nın Kepez İlçesi Belediyesi ile bir kardeş Belediye olma projesi gerçekleştire biliriz, bununla ilgili görüşmeler devam ediyor ve inşallah kardeş belediye olacağız. Kardeş Belediye olmamız durumunda ise kendilerinin bana ciddi bir şekilde araç ve gereç desteği olacaktır” dedi.

‘HEDEFİM BELDEME LİSE YAPMAK’

Siirt’te tek Lisesi olmayan Beldenin Atabağı Beldesi olduğunu ve bununda büyük bir eksiklik olduğunu belirten Belediye Başkanı Tayyar Lale, “Beldemde en büyük eksiklerden biri olan Lisedir. Liseye giden Belde gençleri her gün kilometrelerce yol giderek eğitim hayatlarını sürdürüyorlar.

Konuya ilişkin bir dizi çalışmalar başattım, Sayın Valimiz desteği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler içerisindeyim. Eğitimin önemi çok büyüktür bu konuda Beldemizde Lise için arazi tahsisinde bulundum inşallah önümüzdeki aylarda Lisenin temelini atacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.