Bu haber kez okundu.

ALPARSLAN İLKOKULUNDA MECLİS BAŞKANI SEÇİMİ YAPILDI
banner229
Siirt Alparslan İlk Okulunda öğrencilerin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini desteklemek amacıyla Okul Öğrenci Meclisi Seçimleri gerçekleştirildi.
Okul meclisini oluşturan sınıf temsilcilerinin seçimleri geçen hafta tamamlandıktan sonra, Temsilciler arasından 3-4. Sınıflardan 8 (sekiz) öğrencimiz meclis başkanlığa aday oldular.
Öğrencilerin etkili bir şekilde yürüttüğü propaganda süreci sonunda yapılan seçimler ardından Meclis Başkanlığına 3-B sınıfından Ecrin Şehbal BİNGÖL seçildi.
Siirt Alparslan İlkokulu Müdürü Barış KEZER yaptığı açıklamada " Bu seçimlerde amaç, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme- seçilme, oy verme kültürü, katılımcı olma, iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılmasıdır.
Öğrencimiz Ecrin Şehbal Bingöl’ü ve onu yetiştiren kıymetli öğretmenini tebrik ediyorum. Ayrıca okul meclisi seçim faaliyetlerinin yürütülmesinde büyük emek harcayan Okul Rehber Öğretmenlerimiz M.Zeki EREKİNCİ ve Caner Doğrusever'e çok teşekkür ederiz." dedi.
Temsili demokrasinin birebir örneğini yaşayarak oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında etkin görev alan öğrencilerimizle, çalışmalarını büyük bir ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi kutluyor, tüm öğrenciler adına verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.