Bu haber kez okundu.

371 Bin TL Bütçeli 2 Tarımsal Proje Kabul Edildi
banner229

Siirt Fıstığı verimliliğinin arttırılması amacıyla hazırlanan 371 bin TL bütçeli 2 proje GAP İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

200 bin TL bütçeli ‘’Siirt Fıstığı Eğitim ve Yayım Projesi’’ ile Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan Siirt Fıstıkçılık Birimi alt yapısının güçlendirilmesi, ekipman desteği sağlanması, Siirt Fıstığı üreticilerine ihtiyaç duydukları alanda eğitim çalışmaları yapılması hedeflenmektedir.

171 bin TL bütçeli ‘’ Siirt Fıstığı Üretiminde Feromon Tuzak Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi’’ ile Siirt Fıstığında görülen hastalık ve zararlıları önlemeye yönelik çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır.

2 projenin daha eklenmesiyle ile GAP İdaresi Başkanlığı ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından 2019-2020 yılında İlimiz için kabul edilen proje sayısı 21,  proje tutarı 11,5 milyon TL oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.