Bu haber kez okundu.

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Hazırlık Toplantısı Yapıldı
banner229

Yeni eğitim ve öğretim yılına yönelik hazırlıklar devam ediyor. Öğrenci ve öğretmenlerin sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip sağlık açısından gerekli her türlü önlemin alınacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip yapılmakta olan hazırlıkları gözden geçirebilmek amacıyla Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ilçe milli eğitim müdürleri ile bir toplantı  gerçekleştirdiği toplantıda çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Edip “Öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlıkları bizim için öncelikli konudur. Okullarımızın açılıp açılmamasıyla ilgili düzenlemede okullarımız açılacak inşallah ve bunlarla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Şuan ki bakanlığımızın bize vermiş olduğu talimatlar ile 20 gün sonra okullarımız açılacak.

22 Ağustosta kesinleşmesi şartıyla,Siirt merkezde ve ilçelerde neler yapılabilir? Gereken tüm sağlık ve hijyen tedbirleri kapsamında  okullarımız açılacaktır ve 24 ağustosta öğretmenlerimiz, 31 ağustosta ise öğrencilerimiz okullarına kavuşacaklar.

Siirt’te yapılması gereken her türlü tedbiri değerlendireceğiz. Bize düşen ödev ne ise bunları harfiyen yerine getireceğiz. Tabii ki öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığı eğitimden daha önemli. Biz sağlıklı okul ortamını oluşturmak için hazırız. Yani okullarımız temiz, hijyen ve sağlıklı bir ortam oluşturup o şekilde açmayı düşünüyoruz. 7 gün süremiz var ve bu süre içerisinde çok ciddi bir çalışma yapacağız.” Dedi.

Eğitimin kalitesinin yükseldiğini ve bununda merkezi sistem sınav sonuçlarına yansıdığını belirten  Edip şunları söyledi”YKS döneminde  geçmiş yıllara göre büyük  bir başarı elde ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizim kendi çalışmalarımız, analizlerimiz, okullarımızın ve öğrencilerimizden almış olduğumuz neticeye göre yüzde 25 artışımız var.

Geçen sene Siirt 79. Sırada yer alırken bu sene nereye geldik? Geçen sene kaç  puan vardı, bu sene kaç puan var onu değerlendirdik. Geçen sene yüzde 10 diliminde 250 öğrencimiz varken şuan 450 öğrencimiz vardır. Yani hem kötü öğrencilerimizin sayısını azalttık ve  hem de iyi öğrencilerimizin sayısını yükselttik.

Üniversitede de başarılı öğrencilerimiz  ve bireysel başarılı olan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Geçen sene ilk 50. Sırada olan öğrencilerimiz bu sene ilk 40 ve 30.  sıralara gelen öğrencilerimiz oldu. Başarılı bir süreç geçirdiğimize inanıyorum.”

Milli Eğitim Müdürü Deniz Edib, Baykanlı hemşerimiz hayırsever iş adamı Hilmi Okuyucu 120 bin adet parfümü Siirt'e göndereceğini ve bu parfümlerin öğretmen öğrenci ve personele dağıtılacağını söyleyen Edip “ Sağ olsun. Tamamen bedelsiz bir şekilde gönderiyor.Kargosunu bile kendisi ödedi. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah bu örnek olur.İş adamlarımızın elini taşın altına koymasını istiyoruz. Siirt eğitimine sahip çıksınlar.İş adamlarımızın okul yapmasını bekliyoruz. “ dedi.

Milli Eğitim Müdürü  Edib’in açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.